Dăncilă, despre summitul de la Sibiu: Am considerat că eu şi preşedintele ne putem completa reciproc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă în vizită la Cluj-Napoca FOTO Arhivă
Viorica Dăncilă în vizită la Cluj-Napoca FOTO Arhivă

Premierul Viorica Dăncilă şi-a arătat regretul joi că nu a participat la summitul de la Sibiu şi a explicat că s-ar fi putut „completa reciproc” cu preşedintele Klaus Iohannis. „Premierul să vorbească despre realizările preşedinţiei române la Consiliul UE iar preşedinele să discute despre creionarea viitorului UE”, a explicat prim-ministrul.

Dăncilă a afirmat că este important ca liderii europeni să vadă unitate în România, subliniind că preşedinţia ţării noastre de la Consiliul UE sunt „foarte, foarte bune”.

„Am considerat că este foarte important ca liderii europeni să vadă unitate, să audă lucruri pozitive despre România şi, având în vedere că premierul este cel care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, să vorbesc despre realizările noastre, pentru că avem realizări foarte, foarte bune, 90 de dosare legislative, în timp ce Bulgaria a avut 43 de dosare în şase luni, Austria - 53 de dosare în şase luni. Noi, într-o perioadă mult mai scurtă, de la mijlocul lui ianuarie până în aprilie, am reuşit să închidem dosare grele şi 90 de dosare legislative”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai explicat că ar fi putut face echipă bună cu preşedintele Klaus Iohannis în faţa liderilor europeni, afirmând că ea putea să explice „realizările Preşedinţiei Consiliului”, în timp ce preşedintele discuta despre viitorul UE.

„Am considerat că ne putem completa reciproc, premierul să vorbească despre realizările Preşedinţiei, să venim şi noi cu lucruri pozitive şi să arătăm munca noastră, pentru că e în fond o muncă a României şi tuturor românilor, şi preşedintele României să discute despre creionarea viitorului UE, pornind tocmai de la aceste lucruri. Mai ales că pe 1 mai am fost prezentă la reuniunea omologilor mei din Europa Centrală şi de Est de la Varşovia şi am avut declaraţia de la Varşovia, în care creionam tocmai viitorul UE. Preşedintele României nu a dorit acest lucru, eu cred că nu trebuie să mai discut despre acest subiect. Sper, totuşi, ca liderii europeni să meargă cu o impresie bună despre România", a adăugat Dăncilă la Cluj-Napoca.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite