Cum se bâlbâie liberalii pe tema penalilor din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii s-au angajat în noul Statut să excludă din partid aleşii cu probleme penale. Potrivit documentului, trei membri PNL ar fi trebuit eliminaţi, dar numai unul a plecat – Tudor Chiuariu. Ceilalţi doi, Thuma Hubert şi Verginel Gireadă, au rămas în PNL deşi sunt condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie. În ce îl priveşte pe deputatul Theodor Nicolescu, acesta e protejat de colegii săi, care nu consideră că ar trebui să demisioneze.

Deşi Tudor Chiuariu a fost exclus din partid în baza noului Statut PNL, pe care liberalii îl invocă atunci când sunt întrebaţi despre membrii PNL cu probleme penale, alţi doi aleşi aflaţi în aceeaşi situaţie rămân în continuare nesancţionaţi. Este vorba despre Thuma Hubert şi Verginel Gireadă, ambii condamndaţi definitiv la închisoare cu suspendare.

Recent, DNA a cerut aviz şi pentru reţinerea şi arestarea preventivă a liberalului Theodor Nicolescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Întrebată, joi, într-o conferinţă de presă, dacă Nicolescu va demisiona din partid, Alina Gorghiu a răspuns că acesta va fi suspendat. Gorghiu a fost întrebată şi dacă deputatul va părăsi comisia parlamentară.

“Domnul Nicolescu va demisiona din Comisia Juridică”, a spus Alina Gorghiu. La insistenţele jurnaliştilor, ea s-a încurcat şi a răspuns că, de fapt, el a demisionat deja. Surse politice au declarat, pentru “Adevărul”, că Alina Gorghiu ar fi anunţat demisia lui Nicolescu la presiunile jurnaliştilor, urmând să îl retragă ulterior din funcţia de vicepreşedinte al forului care ar trebui şi să dea aviz asupra cererii DNA.

La rândul lui, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că nu crede să se impună o demisie de onoare a lui Nicolescu.  Şi Orban a spus că, deocamdată, statutul nu a intrat în vigoare, deşi excluderea lui Chiuariu a fost făcută în baza aceluiaşi document.

“Nu am discutat cu colegul meu despre o demisie de onoare a acestuia din partid. Când se va afla sub incidenţa modificărilor statutului se vor lua deciziile din statut. După părerea mea, nu se impune o demisie de onoare din partid şi, dacă am fi vrut să facem aşa ceva, am fi votat modificările statutare în acest sens”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi:

PSD a revenit la discursul anti-Justiţie. „Procurorii au instaurat un regim de teroare”. „Dacă dimineaţă cineva îţi bate cu piciorul în uşă, să te rogi să fie hoţii”

Lideri PSD de prim rang, ca Liviu Dragnea, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi simpli delegaţi din teritoiru, au pus azi tunurile pe procurori, pe motiv că aceştia „au instaurat un regim de teroare în rândul administraţiei locale”. Robert Negoiţă a avut altă tactică: a încercat câteva glume despre oamenii legii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite