Cum reacţionează PSD în faţa violenţei. Claudiu Manda, către Goţiu: „Vezi, d-aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat la B1TV“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul USR Adrian Wiener povesteşte, pe Facebook, că, în şedinţa conducerii Senatului, social-democratul Claudiu Manda, vicepreşedintele Senatului şi preşedintele Comisiei de control SRI, a tratat ironic bătaia pe care Mihai Goţiu a primit-o de la Mirel Palada.

„Absolut incredibil. În sedinţa Biroului Permanent al Senatului de azi Claudiu Manda (PSD), la aproape fiecare intervenţie a senatorului Mihai Goţiu adăuga: «vezi, d-aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat la B1 tv». Să încerci să cauţionezi violenţa, să justifici agresiunea ca fiind legitimă în prelungirea unei controverse verbale e inacceptabil. Am ieşit dezgustat“, a scris senatorul USR Adrian Wiener pe Facebook. 

PSD şi ALDE au fost singurele partide care n-au scos un cuvânt despre pumnul în gură pe care Mirel Palada i l-a aplicat senatorului USR Mihai Goţiu. Până şi Victor Ponta l-a taxat pe fostul său purtător de cuvânt.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Claudiu Manda, a fost votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului, cu 309 voturi „pentru” şi 36 „împotrivă”, în funcţia de preşedinte al Comisiei de control al SRI, post rămas vacant în urma demisiei senatorului PSD Adrian Ţuţuianu. Claudiu Manda este partenerul de viaţă al Olguţei Vasilescu, ministru fidel lui Liviu Dragnea.

Dincolo de legăturile strânse cu liderii PSD, Claudiu Manda s-a mai remarcat doar printr-un episod scandalos. În decembrie 2015, Manda a postat pe contul său de Facebook o ştire în care se anunţa că autobuzele din Craiova vor fi dotate cu internet gratuit. Sorin Iovu, un român plecat la muncă în Marea Britanie, i-a comentat: „Bă, lumea moare de foame”.

A urmat un schimb de comentarii acide pe Facebook, în văzul lumii, însă Claudiu Manda a mers mai departe şi i-a trimis un mesaj privat lui Sorin Iovu:  „Ce tare te dai de la distanţă!“. Românul din Marea Britanie i-a răspuns: „Vrei să ne întâlnim?“. A urmat o replică de mahala din partea parlamentarului PSD.

„Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, a scris Manda, arătând că nu stăpâneşte foarte bine limba română. Varianta corectă este: băga-ţi-aş. „Aşa vorbeşte un ales al poporului?“, l-a întrebat Iovu. „Marş! Sunt dispus să cobor nivelul discuţiei până acolo jos, la tine!“, a replicat deputatul. „Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“, a încheiat Iovu discuţia, apoi a publicat schimbul de mesaje pe contul său de Facebook.

Claudiu Manda nici măcar nu şi-a cerut scuze pentru limbajul suburban. A venit cu următoarea explicaţie: „Sunt om înainte de a fi politician şi doresc să rămân om şi după ce nu o să mai fiu politician. (…) Recunosc faptul că a fost o greşeală, pe care o regret, să cobor nivelul atât de jos într-un dialog privat, ca de la bărbat la bărbat“, a reacţionat parlamentarul PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite