Cum le răspunde Cristian Preda foştilor colegi din PMP care îi cer demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda, Elena Udrea şi Eugen Tomac, la lansarea candidaţilor la europarlamentare FOTO Mediafax
Cristian Preda, Elena Udrea şi Eugen Tomac, la lansarea candidaţilor la europarlamentare FOTO Mediafax

Europarlamentarul Cristian Preda le transmiste foştilor colegi din PMP, care i-au cerut demisia din Parlamentul European, să se dezică de Elena Udrea, precizând că acelaşi mesaj a fost transmis inclusiv de Joseph Daul, preşedintele PPE, însă s-a ferit să o menţioneze pe Elena Udrea.

„Fondul problemei este următorul: a fost o imensă greşeală transformarea PMP într-un instrument în folosul exclusiv al Elenei Udrea şi este o imensă greşeală faptul că membrii PMP nu se dezic de Elena Udrea după toate acuzaţiile de corupţie formulate la adresa ei. Cine crede altfel să o spună cu subiect şi predicat, renunţând să mă mai atace pe mine. Asocierea PMP cu alte partide create sau dominate de politicieni corupţi, condamnaţi deja sau aşteptând sentinţe, va conduce la decredibilizarea discursului anti-corupţie, aflat în programul cu care PMP a fost primit în PPE“, a spus Cristian Preda, pentru „Adevărul“.

Eurodeputatul spune că Joseph Daul, preşedintele PPE, a transmis practic acelaşi mesaj susţinut de el: PMP să se îndepărteze de corupţi. „Mă bucur că Daul susţine că primirea PMP  a fost oportună, fiindcă am solicitat-o şi eu am condus lista de la europene, principalul argument luat în calcul de PPE fiind capacitatea PMP de a trece pragul electoral. Mă bucur şi că Daul susţine desolidizarea PMP de politicieni corupţi. Asta cer şi eu când spun că PMP trebuie să o lase din braţe pe Elena Udrea. Spre deosebire de Daul, eu dau şi nume, nu sunt obligat să fiu diplomat“, a mai spus europarlamentarul.

PMP îi cere demisia lui Preda

Conducerea PMP i-a cerut lui Cristian Preda, candidat la alegerile europarlamentare pe lista PMP, să demisioneze din Parlamentul European, ca urmare a criticilor aduse partidului.„PMP solicită demisia de onoare a domnului Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lăsa loc următorului clasat pe listele Partidului Mişcarea Populară. În caz contrar, apreciem că domnul europarlamentar, Cristian Preda, este lipsit de onoare“, arată PMP.

Cristian Preda a scris, pe Facebook, că i s-a reproşat prezenţa PMP în PPE după ce Elena Udrea a fost arestată. „După arestarea Elenei Udrea, deşi fusesem exclus din partid, mi s-a reproşat prezenţa PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupţia. Acum, partidul al cărui preşedinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupţie, alege să se asocieze cu o formaţiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru şantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare“, a spus Preda.

În urma afirmaţiei lui Preda, Joseph Daul, preşedintele PPE, a reacţionat pe pagina sa de Twitter. „Acceptarea PMP în PPE nu a fost o greşeală. Avem încredere că PMP va lupta împotriva corupţiei, la fel ca orice alt partid membru PPE“, a scris Joseph Daul pe contul său de Twitter.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite