Cum comentează Gabriel Oprea zvonul că revine în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al UNPR, Gabriel Oprea, susţine, într-un mesaj pe Facebook, că nu  intenţionează să revină în politică. Reacţia lui Oprea vine după ce „Adevărul“ a scris că o parte din conducerea vechiului UNPR, facţiunea care a contestat fuziunea cu PMP, s-a reunit vineri pentru a decide viitorul partidului.

„În ultima perioadă au fost publicate materiale de presă potrivit cărora aş fi implicat în organizarea, alături de foşti colegi din UNPR, a unor acţiuni politice. Aceste informaţii sunt false. Nu intenţionez să revin în politică.
Întâlnirile cu foştii mei colegi de partid sunt de natură personală şi nu vizează revenirea mea la activitatea politică. Îmi exprim speranţa că astfel de informaţii false, care au că scop dezinformarea opiniei publice, nu vor mai fi difuzate în presă“, a scris Gabriel Oprea pe Facebook. 

Adevărul“ a scris vineri că liderii vechiului UNPR, care au blocat fuziunea cu partidul lui Traian Băsescu, s-au reunit într-o sală de conferinţe a unui hotel din Bucureşti.  „Da, facem o şedinţă a Comitetului Executiv. UNPR există, este înscris în Registrul partidelor. Azi vom stabili data Conferinţei Naţionale, Congresul nostru, în care vom reitera decizia că nu vrem fuziunea cu PMP. Procesul prin care noi am contestat fuziunea este suspendat, cred că va mai dura două-trei luni până se va relua, iar în acest timp cei 1.217 consilieri local şi cei 26 de primari pe care îi avem trebuie conduşi, un pot fi lăsaţi de capul lor”, a spus, pentru Adevărul,  Ion Răducan, vicepreşedintele UNPR.  Potrivit acestuia, Congresul va avea loc peste două săptămâni, în Bucureşti.

Potrivit unor surse politice, la întâlnire a participat şi fostul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea.  „Domnul Oprea este preşedintele fondator al partidului, aşa scrie în statut. Nu-i poate lua nimeni această funcţie, rămâne cu ea până moare. Dar nu va reveni în conducerea partidului, un mai vrea să se implice”, a mai spus Răducanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite