Cum arată reorganizarea propusă de Cseke Attila pentru Ministerului Dezvoltării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării FOTO Guvernul Romaniei
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării FOTO Guvernul Romaniei

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat că punerea în consultare publică a proiectului de reorganizare a instituţiei, demers prin care vor fi tăiate zeci de posturi vacante, dar şi posturi politice de conducere, adică două funcţii de subsecretar de stat.

Ministerul a precizat faptul că proiectul de reorganizare prevede tăierea, din start, a 65 de posturi vacante. De asemenea, jumătate din cele 86 fr posturi rămase vacante vor fi transformate în posturi de debutant, pentru a fi atraşi şi tineri în instituţie. 

Din noua schemă organizatorică vor fi scoase şi două posturi ocupate de subsecretari de stat, precum şi personalul aferent cabinetelor pe care le aveau. În total, numărul maxim de posturi în Ministerul Dezvoltării va fi de 855. În prezent, organigrama Ministerului Dezvoltării prevede 920 de posturi, exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora..

„Ministrul a subliniat că în viitor va lua măsuri de reorganizare şi eliminare a unor structuri de conducere şi se va înfiinţa un nou departament cu scopul de a derula proiectele de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, mai anunţă instituţia. 

Propunerile şi sugestiile de îmbunătăţire a proiectului vor putea fi transmise ministerului până pe 10 iunie. Ministerul Dezvoltării e prima instituţie care răspunde apelului de reorganizare făcut de premierul Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite