Cum a prezis „Vocea Rusiei“ deconspirarea lui Ponta încă din 2012:„Băsescu a pregătit soluţia-bombă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caricatură: VALI IVAN
Caricatură: VALI IVAN

Publicaţia „Vocea Rusiei“ a scris, încă de la alegerile parlamentare din 2012, când USL a obţinut o victorie incontestabilă, despre posibilitatea ca Traian Băsescu să dezvăluie detalii din trecutul lui Victor Ponta, chiar înainte ca liderul PSD să fie nominalizat premier.

„Aparent, echipa lui Traian Băsescu a renunţat la lansarea campaniei de contestare a rezultatelor alegerilor, iar acuzaţiile de fraudă au fost timide, în ciuda declaraţiilor războinice ale preşedintelui. Totodată, este improbabil ca cei de la ARD să recunoască rezultatul alegerilor şi vor lăsa deschisă opţiunea unui atac ulterior pe acest subiect. Ce ar mai putea să facă Traian Băsescu în condiţiile unei victorii clare a USL? De fapt, în afara recunoaşterii înfrângerii, i-au rămas la dispoziţie doar opţiunile nucleare“, scria Vocea Rusiei, la scurt timp de la victoria USL în alegerile parlamentare.

Jurnaliştii au dezvăluit, pe surse, că Traian Băsescu pregătea încă de atunci un atac la adresa lui Victor Ponta, fără să anticipeze însă momentul în care acesta ar fi fost declanşat.

„Preşedintele poate încerca să demonstreze, cu documente mai mult sau mai puţin credibile, faptul că Victor Ponta ar fi un agent acoperit din cadrul unui serviciu secret, făcându-l astfel incompatibil cu funcţia de premier“, scria publicaţia.

Jurnaliştii au invovcat şi ipoteza potrivit căreia preşedintele Băsescu ar putea beneficia de sprijinul unuia dintre şefii serviciilor secrete.

„Este foarte posibil ca această opţiune nucleară a preşedintelui Băsescu să fi fost luată în calcul de strategii USL încă de la începutul campaniei electorale şi antidotul a fost pregătit din timp. Incepând de la publicarea interceptărilor telefonice pe linia Blejnar-Băsescu, a devenit clar că o parte din servicii l-a trădat pe Băsescu şi a început să livreze marfă pentru USL“, avertiza „Vocea Rusiei“.

Citeşte şi: 

VIDEO Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001. Meleşcanu l-a protejat

Lista categoriilor de informaţii secrete din SIE, postată de Turcescu imediat după dezvăluirile lui Băsescu

Cum a reacţionat Robert Turcescu, după ce a aflat că nu va fi pus sub acuzare pentru deconspirare

De ce tac autorităţile în cazul Turcescu?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite