Cum a fost Dragnea uns „regele” baronilor locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Arhivă Adevărul
Liviu Dragnea FOTO Arhivă Adevărul

Guvernul a aprobat infiintarea Programului National de Dezvoltare locala prin care toate proiectele primariilor si consiliilor locale vor fi "la cheremul" ministrului Dezvoltarii, Liviu Dragnea. Specialistii spun ca, mai ales in contextul regionalizarii, legea il va ajuta sa-si intareasca pozitia in fata baronilor locali.

„Ordonanta lui Dragnea" modifica alte patru norme guvernamentale pentru "subordonarea" unor fonduri ministerului Dezvoltarii. Programele au avut, in 2008, alocari record de cinci miliarde de lei. Ele acopereau 70% din investitiile la nivel local, restul fiind in mare parte din fonduri europene.

Romania este in plin proces de descentralizare prin regionalizare, dar in acelasi timp, creaza structuri in puncte cheie ale economiei, care duc la centralizare, a subliniat analistul politic, Cristian Parvulescu, pentru Business24. 

Analistul spune ca noua lege l-ar putea ajuta de Liviu Dragnea sa castige increderea "baronilor" locali care sa il sustina in cel mai important proiect din cariera lui politica: regionalizare Romaniei. 

Afla mai multe despre efectele pe care le-ar putea genera aceasta masura, in continuarea articolului pe Business24.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite