CTP, despre stenogramele PSD: „Lecţia de la Partidul Comunist că nu se iese în exterior este bine învăţată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP, foto Arhivă
CTP, foto Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat stenogramele din şedinţa PSD organizată la o zi după căderea guvernului, în care liderii social-democraţi s-au certat, iar Marian Oprişan a anunţat că atunci când cauţi pe Google „proasta României” la rezultate apare „Viorica Dăncilă”.

„PSD este partidul care are două maxime, două performanţe. Atunci când are un lider, el este de obicei un lider autoritarist, dacă nu chiar totalitar, nu-i suflă nimeni în ciorbă. Câtă vreme este în funcţie, PSD e un model de slugărnicie, de servilism, de omagii care se aduc conducătorului, nu crâcneşte nimeni, rar se aude câte o voce pe la margini. În schimb, când respectivul pică de pe cal, PSD îşi atinge cealaltă mare performanţă – cruzimea, cinismul cu care îl atacă pe fostul lider căzut de pe cal. Asta se face în spatele uşilor închise, lecţia de la Partidul Comunist că nu se iese în exterior este bine învăţată”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Ceea ce mi-a dat un fior, în stenogramele acestea, e preocuparea acestor oameni. Ei au fost înfrânţi la vot în acest moment şi în loc să vezi acolo o discuţie despre: De ce am fost înfrânţi? Unde am greşit, în raport, în ultimă instanţă, cu cetăţenii, pentru că suntem în campanie electorală? Au dat totul pe spinarea trădătorilor şi preocuparea lor este: cum să minţim, cum să speriem şi cum să prostim mai bine masele în continuare. Fiecare vine cu soluţia lui în această direcţie, dar acesta este obiectivul”, a continuat gazetarul.

De asemenea, rezultă de aici un soi de un spaţiu lăuntric al PSD dintotdeauna, o să râdeţi dacă l-aş numi suflet. Sufletul PSD-ului aşa arată, oamenii ăştia se detestă până la ură între ei, merg întotdeauna pe sistemul haitei de lupi. Trebuie să te uiţi în faţă şi să mai arunci din când în când o privire peste umăr, pentru că s-ar putea să fii atacat din spate. Acestea sunt relaţiile dintre ei, ascunse sub zâmbete şi pupături în aer.

În momente critice ca acesta apar la suprafaţă. „Proasta României”, spune dl Oprişan. Dar mai spunea dl Oprişan „proasta României” dacă moţiunea nu trecea? Cum ar fi arătat aceste stenograme, dacă moţiunea nu trecea? Dl Oprişan ar fi spus că d-na Dăncilă este cea mai femeie bărbată a partidului, mergem strâns uniţi cu dânsa”, a continuat el.

Cristian Tudor Popescu a făcut şi o predicţie despre viitorul PSD-ului. Acesta nu se va rupe deocamdată, spune gazetarul, ci va aştepta mişcarea lui Iohannis.

„Se aşteaptă mişcarea din partea cealaltă, a preşedintelui Iohannis cu PNL şi cu guvernul pe care îl va numi, după cum ne-a spus, până marţi, cel târziu. E firesc ca PSD să aştepte mişcarea asta la cotitură. În funcţie de forţa soluţiei pe care o va prezenta Iohannis împreună cu PNL se vor desfăşura lucrurile şi în PSD.

Dacă prezintă o soluţie solidă, atunci într-adevăr Dăncilă are mari probleme, pentru că şi aşa e greu ca Dăncilă să mai intre în turul 2, sunt realişti. Apar îndoieli dacă să mai investească în ea, de unde şi replica d-lui Manda, vi-l amintiţi cum roia în jurul d-nei Dăncilă, mai lipsea să facă gru-gru, ca guguştiucii, în jurul ei. Şi acum zice: cine plăteşte sâmbătă lansarea? Totul depinde de replica din partea Cotroceniului şi PNL-ului acum”, a explicat gazetarul.

În cursul zilei de vineri, mai multe stenograme de la întâlnirea fără Viorica Dăncilă a mai multor lideri de organizaţii PSD au ajuns în presă. Printre declaraţii, s-a remarca Marian Oprişan, care a spus: „Dacă dai căutare pe Google „proasta României” îţi apare „Viorica Dăncilă”. Dacă dam senzaţia că ne batem pe putere şi funcţii, pierdem.” Gabriela Firea a părut şi e îngrijorată de soarta partidului: „Iohannis nu vrem. Barna nu vrem. Mergem cu psihopatul de Cumpănaşu? Să nu facem o mişcare şi să pierdem şi ce avem acum, în jur de 20 la sută (...). Cred că ne dăm singuri o lovitură din interior. O sa înceapă lupta între noi.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite