Cristian Preda: Nici în lumea a treia nu se stabilesc listele abia după referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, în această seară, că cetățenii din străinătate nu pot influența cvorumul necesar pentru validarea referendumului.

Preda a adăugat, la Realitatea TV: "Nici în țările lumii a treia nu se stabilește numărul de votanți după referendum. USL calcă în picioare drepturile fundamentale ale oamenilor."

De cealaltă parte, vicepreședintele PNL Norica Nicolai consideră că acest context actual este doar interesul unor "lași" din clasa politică. "Nu mai e dreptate, nu mai justiție", crede Nicolai.

Nicolai a adăugat, adresându-se invitatului Cristian Preda: "Sunt mulți intelectuali în țara asta, puține caractere!".

Declaraţiile lor vin în contextul în care ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a mărturisit presei că datele cerute administraţiilor locale, referitoare la cetăţenii cu drept de vot de pe listele electorale, sunt în curs de centralizare.

Tot Stroe a declarat că este posibil să se "răstoarne" situaţia de la Curtea Constituţională, întrucât apar modificări majore în listele electorale permanente.

Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, susţine că politicienii au trecut dincolo de lupta pentru putere: "Am ajuns la concluzia că nu ştim să ne numărăm şi facem exces de violenţă în limbaj."

Referitor la posibilele abateri disciplinare ale procurorilor, judecătorul şi membrul CSM Cristian Danileţ a precizat, la Realitatea TV, că "până sâmbătă, la ora 12:00, nu s-a primit nicio pângere la adresa vreunui procuror".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite