Cristian Preda îi cere premierului să-l demită pe Titus Corlăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda foto Arhiva Adevărul
Cristian Preda foto Arhiva Adevărul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul personal că Victor Ponta ar trebui să-l demită pe ministrul de Externe Titus Corlăţean din cauza „situaţiei penibile“ în care  a pus România în urma întâlnirii cu omologul olandez, Frans Timmermans.

„Am spus-o de mai multe ori: Corlăţean nu e la nivelul funcţiei de ministru de externe. El merge la diverse reuniuni multilaterale şi simpla încrucişare pe hol cu un omolog devine, în comunicatele MAE, o întâlnire aproape istorică.
De fapt, textele produse sub autoritatea lui Corlăţean nu au un corespondent la omologi, ca şi cum doar Corlăţean s-a întâlnit cu Joe Biden, nu şi invers. (...) La fel, Corlăţean nu a făcut rău că s-a dus în Olanda pentru Schengen, dar după dialogul cu omologul său a decis să dea singur un comunicat. Care nu era, deci, asumat şi de partea olandeză“, precizează Preda pe blog.

În comunicatul MAE, se specifica faptul că ministrul olandez al afacerilor externe a menţionat că programul noului Guvern de la Haga nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), ultimul subiect rămânând însă de interes pentru Olanda.

Guvernul olandez a emis a doua zi un comunicat de presă în care nu spunea niciun  cuvânt despre  problema aderării României la spaţiul Schengen. În schimb, anunţa că va discuta la Bruxelles consecinţele ultimului raport MCV. „Este important că MCV există şi România îl foloseşte bine”, se arăta în comunicatul emis de guvernul olandez.

Potrivit lui Cristian Preda, din aceste precizări reiese că „ ministrul român ori n-a înţeles ce i-a spus omologul său, ori a minţit în legătură cu discuţiile“. „Clarificările pun România, din cauza lui Corlăţean, într-o situaţie penibilă. Îşi închipuie cineva că ministrul mai poate da ochii cu vreun omolog? Ponta trebuie să-l demită“, a conchis Preda.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite