Crin Antonescu:Vom încerca să facem noul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că USL va merge la consultările de la Cotroceni cu mandatul clar de a încerca să formeze un nou Guvern.

"Mandatul nostru e clar: USL consideră că este obligaţa ei să-şi asume răspunderea de a încerca să facă un Guvern", a spus Antonescu.

El a precizat că USL are 227 de parlamentari, fiind grupul politic cel mai mare din Parlament, dar a admis că cei 227 de membri nu sunt suficienţi pentru învestirea noului Guvern.

Mai mult, Antonescu a spus că rezultatul votului de vineri, respectiv 235, cu care a fost demis Guvernul Ungureanu, nu poate fi extrapolat automat la învestirea viitorului Guvern.

"De la 227 pornind e mai uşor să încerci să contruieşti o majoritate şi asta va fi probabil misiunea premierului desemnat dacă el va aparţine grupului nostru", a spus Antonescu.

El a adăugat că la consultări preşedintele Traian Băsescu trebuie să distingă dacă există o majoritate sau cine are şansa mai mare de a obţine o majoriate şi să încredinţeze mandatul de a alcătui Guvernul unei persoane care aparţine unei formaţiuni sau alianţe politice.

"După aceea, persoana respectivă vine cu un program, cu o echipă. Acela e momentul în care discutăm de membri ai Cabinetului", a mai spus Antonescu, întrebat dacă poate preciza numele unor viitori miniştri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite