Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut o întâlnire informală cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, Victor Ponta şi Traian Băsescu au discutat despre numirea viitorului premier  FOTO Adevărul
Crin Antonescu, Victor Ponta şi Traian Băsescu au discutat despre numirea viitorului premier  FOTO Adevărul

Crin Antonescu a declarat, sâmbătă seara, că a participat, miercuri, la o întâlnire informală cu şeful statului, Traian Băsescu, discuţia dintre cei doi orientându-se asupra modului în care se va proceda în continuare şi asupra desemnării lui Victor Ponta ca premier.

Preşedintele PNL a declarat că nu este vorba despre un pact între USL şi Traian Băsescu, precizând că USL nu a renunţat la poziţiile sale publice.

"A fost o întâlnire informală, miercuri seară. Nu am motive să evit răspunsul, nu a fost o întâlnire secretă, ci informală. Asta nu înseamnă pact, nu înseamnă înţelegere sau renunţarea la poziţiile publice adoptate. Întâlnirea a avut loc, subiectul de discuţie a fost cum vom proceda mai departe, în posibila criză în care ne aflăm. Din punctul de vedere al meu şi al colegilor din USL, se prodedează normal, iar Victor Ponta e desemnat premier. Nu s-a cedat, nu s-a dat, nu s-a promis, nu s-a târguit nimic în schimbul acestui lucru. Asta s-a discutat. Sunt primul care o spun public. Nu a semnat nimeni în numele USL ceva, nu s-a angajat nimeni la vreun compromis", a declarat Crin Antonescu, pentru postul de televiziune Antena 3.

Acesta a precizat că părţile prezente la întalnire s-au despărţit cu concluzia de "a se proceda normal". "Fară să am nimic de ascuns, mai multe despre acest subiect eu nu spun", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a negat faptul ca Traian Băsescu ar fi devenit "partener" al USL, afirmând că, pentru USL, preşedintele rămâne ceea ce a fost şi înainte de campania electorală: "persona non grata".  Antonescu a explicat că întâlnirea de la Cotroceni nu a fost făcută publică pentru că nu avea "relevanţă".

Premierul Victor Ponta a confirmat, la randul său, că a participat miercuri seara la întâlnirea informală cu preşedintele Traian Băsescu, dar a refuzat să dezvăluie despre ce s-a discutat. "Eu nu povestesc din întâlniri informale", a spus Ponta, precizând însă că scopul discuţilor a fost acela de a evita o noua criză politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite