Crin Antonescu: PNL cere consultări referitoare la situaţia din Crimeea. Declaraţiile lui Putin, foarte grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a susţinut o scurtă declaraţie de presă în care a subliniat că principalul adversar al formaţiunii pe care o conduce este PSD. Totodată, el a cerut consultări privitoare la chestiunile de politică externă, discuţii organizate între principalele partide parlamentare, premier şi preşedinte, pentru ca România să poată securiza parcursul european al Republicii Moldova.

Crin Antonescu a început declaraţia cu un mesaj pe plan extern şi a opinat că declaraţiile făcute astăzi de preşedintele rus Vladimir Putin sunt unele foarte grave.

"Gestul Kremlinului de azi, de a declara anexarea Crimeei, schimbă nu doar ordinea de drept în relaţiile internaţionale, ci toate raporturile politice din ultimii ani. PNL rămâne consecvent opţiunii sale atlantice şi europene. România trebuie să fie una dintre vocile cele mai active ale NATO şi UE, afirmăm clar că referendumul din Crimeea a fost ilegal şi ilegitim. România trebuie să susţină acele sancţiuni pe care SUA şi UE le au în vedere. Salut fermitatea poziţiei administraţiei americane", a declarat Crin Antonescu.

În opinia sa, România trebuie să ceară accelerarea procesului de integrare a Republicii Moldova, iar un prim pas ar fi organizarea de consultări între principalele partide, preşedinte şi premier. 

"Clasa politică trebuie să dea dovadă de coeziune. Solicit organizarea de consultări pentru a demonstra cetăţenilor ţării noastre coerenţa acţiunilor noastre într-o situaţie dificilă pentru securitatea regională. Într-o asemenea situaţie este nevoie ca în România să existe poziţii clare, ferme, stabilitate politică", a mai spus el.

În cele din urmă, Antonescu a subliniat că PNL şi-a stabilit programul şi strategia pentru acest an electoral şi a reiterat că PSD este, în continuare, principalul adversar al liberalilor.

"PNL şi-a definit programul, obiectivele şi strategia. PNL vrea o Românie puternică şi se va bate pentru ea. Identitatea PNL este una clară, strategia sa, la fel. Adversarul politic principal al PNL, de asemenea. Adversarul principal al PNL este PSD, aflat astăzi la guvernare, în afara votului popular, în afara programului autentic cu care am câştigat alegerile. PNL îşi va respecta poziţia de partid de opoziţie. O Românie puternică nu se poate construi pe minciună, demagogie, impostură", a conchis el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite