Crin Antonescu: Partidele din USL vor avea grupuri parlamentare separate, altfel ar fi un “colectivism nepermis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu se declară "înspăimântat" de faptul că România ar putea rămâne fără Opoziţie FOTO Adevărul
Crin Antonescu se declară "înspăimântat" de faptul că România ar putea rămâne fără Opoziţie FOTO Adevărul

Partidele din USL vor avea grupuri parlamentare separate, deoarece altfel ar fi “un colectivism nepermis”, a anunţat marţi searã  preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

“Vor fi grupuri separate PSD şi PNL, pentru cã altfel ar fi un colectivism nepermis. E foarte limpede, cred cã şi conservatorii îşi vor face grup. Înţelegerea noastrã politicã asta a vizat, de fapt. Obiectivul acesta a fost, de a avea grupuri parlamentare”, a declarat Antonescu la România TV. 

Liderul PNL a adãugat cã Parlamentul este “evident prea mare”, iar acest lucru va fi unul dintre subiectele de discuţie pentru preşedintele Traian Bãsescu. 

”Sunt gata aproape sã pariez cã, în prima sa intervenţie publicã, preşedintele Bãsescu va jeli pe seama faptului cã românii au vrut 300 de parlamentari şi s-au pomenit cu 588. Nu a jelit deloc atunci când proiectul iniţiat de mine şi de Ponta, trecut prin Camera Deputaţilor şi care prevedea reducea numãrului de parlamentari, vot uninominal, a fost atacat la CCR de PDL şi declarat neconstituţional pe motiv cã e în an electoral modificarea”, a precizat liderul PNL.

Crin Antonescu a menţionat cã nu se teme de majoritatea pe care a obţinut-o USL, în schimb este “înspăimântat” de faptul cã România ar putea rãmâne fãrã Opoziţie.

”Mi-e teamã ca nu cumva, în perioada urmãtoare, România politicã sã rãmânã fãrã Opoziţie, existã acest risc. Am vãzut, în ultimii ani, partide care au declarat şi s-au comportat ca şi cum ar fi sfârşitul lumii dacã nu sunt la Putere şi mã tem cã, indiferent cã vrem noi sau nu, dacã nu ţinem cu forţa Opoziţia, riscãm sã nu mai avem Opoziţie, ceea ce ar fi cu adevãrat înspãimântãtor şi ar genera mari probleme”, a explicat Antonescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite