Crin Antonescu: Nu am un candidat preferat la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu. FOTO: Mediafax
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu. FOTO: Mediafax

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a afirmat luni, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, că nu are un candidat preferat la alegerile prezidenţiale, liberalul susţinând că nu îl sprijină pe Klaus Iohannis, candidatul PNL, pentru că nu este convins de acesta.

Invitat la o emisiune la TVR 1, Antonescu a fost întrebat care este candidatul său preferat în această campanie electorală. Fostul lider liberal a replicat sec: „Nu am”.

Întrebat dacă, în calitate de liberal, nu are un candidat preferat şi dacă nu îl preferă nici pe candidatul propus de PNL, Antonescu a răspuns: „Nu”. Răspunsul prompt al acestuia a dus la o a doua întrebare privind prezidenţialele, mai precis dacă îl susţine sau nu pe candidatul partidului din care face parte. Fostul preşedinte al PNL a continuat răspunsurile surprinzătoare în momentul în care a spus că nu este convins de actualul primar al Sibiului.

Antonescu a explicat şi faptul că există o diferenţă între ceea ce însemna Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru şi cea de preşedinte. „Vorbim de Preşedinţia României aici. Aici nu e vorba de prietenie. Capacităţile diferă. Adică un om capabil să bată cuie nu e capabil să meargă şi în Cosmos. Un om capabil chiar să fie prim-ministru nu e neapărat capabil să fie preşedinte. Sunt lucruri foarte diferite”, a precizat Antonescu.

Pentru a-şi argumenta declaraţiile, fostul preşedinte liberal a punctat faptul că Iohannis a ridicat un semn de mare întrebare în momentul în care a făcut declaraţii contradictorii despre evenimentele din 2012.

„În momentul în care domnul Iohannis vine şi spune două lucruri contradictorii despre întâmplările din 2012, pentru mine asta, la un candidat prezidenţial, e un semn de mare întrebare”, a adăugat Antonescu.

Cu toate acestea, liberalul a subliniat că România nu are nevoie în următorii ani de un preşedinte „pesedist”, dar nici de unul „băsist”. În plus, a afirmat că în PNL nu există în prezent „nici un grup care să obstrucţioneze candidatura lui Iohannis”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite