Crin Antonescu: "Ioan Rus a minţit când m-a acuzat că am făcut presiuni asupra sa. A făcut foarte bine că a plecat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar Crin Antonescu a salutat aseară plecarea lui Ioan Rus de la vârful Internelor FOTO: Mediafax
Preşedintele interimar Crin Antonescu a salutat aseară plecarea lui Ioan Rus de la vârful Internelor FOTO: Mediafax

Preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut marţi aseară, la Antena 3, că Ioan Rus a minţit când l-a acuzat că ar fi făcut presiuni asupra sa. "Când a vorbit public despre presiuni pe care le-am făcut eu asupra domniei sale sau asupra insituţiei pe care a condus-o şi m-a pus pe aceeaşi treaptă cu Traian Băsescu, cel care l-a ameninţat public cu puşcăria, domnul Rus a minţit şi a procedat greşit. A făcut foarte bine că a plecat...Dacă a plecat", a afirmat Antonescu.

Principalele declaraţii ale preşedintelui interimar Crin Antonescu:

Suntem într-un stat de drept şi trebuie să respectăm deciziile CCR, indiferent de ce verdict va da. 

Traian Băsescu are complici în această atitudine. Complicii fiind chiar unele instituţii ale statului. Oricât ar intimida şi ar ataca Traian Băsescu este momentul ca toţi oamenii care respectă legea să nu dea bir cu fugiţii. Eu, Crin Antonescu anunţ primul că nu îmi este frică de Traian Băsescu, nu permit că legea să fie încălcată. 

Eforturile de propagandă, de comunicare şi de acţiune, subterană, ilegală, ilegitimă, ale lui Traian Băsescu, de intimidare a instituţiilor din stat, a CCR, încep să fie din ce în ce mai curajoase, din ce în ce mai pline de tupeu. Aş putea spune că ultimele zile ne-au oferit, tuturor, din păcate, imaginea unui Traian Băsescu din ce în ce mai plin de tupeu, din ce în ce mai fără perdea, dând ordine Parchetului General din România, ameninţând oameni, instituţii din Guvernul României, din adminstratia României, prescriind CCR ce trebuie să facă, inclusiv răstălmăciri ale unor decizii pe care această Curte le-a luat. 

În momentul în care Ioan Rus a vorbit public despre presiuni pe care le-am făcut eu asupra domniei sale sau asupra insituţiei pe care a condus-o şi m-a pus pe aceeaşi treaptă cu Traian Băsescu, cel care l-a ameninţat public cu puşcăria, domnul Rus a minţit şi a procedat greşit. A făcut foarte bine că a plecat...Dacă a plecat. 

Motivul pentru care Ioan Rus trebuia să plece este că, în momentul în care s-a pus problema referendumului, Victor Ponta a spus că trebuie să actualizeze listele electorale. Însă Ministrul spune că nu este nevoie, numărul este de 18 milioane şi listele nu mai trebuie actualizate. 

Domnul preşedinte Zegrean emite un act extrem de ciudat şi-l trimite preşedintelui Comisiei de la Veneţia şi altor persoane extrem de importante, prin care acuză presiunile publice exercitate asupra CCR. Poate acesta vrea să vorbească serios, poate chiar a primit presiuni şi ameninţări, dar în nici un caz din partea mea. 

 

Domnul Victor Ponta nu a făcut şi nici nu va face presiuni asupra CCR. 

Astăzi am semnat decretul de numire al domnului Ponta ca ministru Interimar al Justiţiei, iar acum aşteptăm să vedem cum se rezolvă problema doamnei Pivniceru. Nu înţeleg de ce lumea nu şi-ar dori ca un astfel de om să conducă acest minister, cu toate că şi-a dat demisia din CSM. 

Sunt semne clare că Traian Băsescu şi complicii săi fac presiuni asupra CCR-ului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite