Crin Antonescu îl contrazice pe Victor Ponta: vrea alegeri pe colegiul lui Dan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii USL au păreri împăţite în ceea ce priveşte alegerile din colegiul lui Voiculescu  FOTO Adevărul
Liderii USL au păreri împăţite în ceea ce priveşte alegerile din colegiul lui Voiculescu  FOTO Adevărul

Crin Antonescu nu este de acord cu propunerea lui Victor Ponta de a nu mai organiza alegeri pe colegiile rămase vacante. Liderul PNL a precizat că i se pare normal ca în aceste colegii să se organizeze un scrutin, mai ales că Parlamentul este la începutul actualei legislaturi.

„Cred că fiind la începutul unei legislaturi, şi nu spre sfârşitul ei, este normal să aibă loc alegeri. Cetăţenii din colegiul respectiv trebuie să fie reprezentaţi, au dreptul să fie reprezentaţi ca oricare alţi cetăţeni din România. Nu ştiu care sunt motivele sau contextul în care s-a exprimat o altă opinie (de Victor Ponta, n.r.), dar opinia mea aceasta este", a declarat Crin Antonescu, copreşedintele USL, informează NewsIn.

Opinia lui Crin Antonescu nu coincide cu cea a lui Victor Ponta. „Opţiunea mea strict politică – dar trebuie să vedem dacă poate fi aplicată şi din punct de vedere legal – este de a nu mai organiza alegeri parţiale pentru niciun colegiu care se eliberează. Nu ştiu de ce sunt interesaţi (cei din opoziţie, n.r.) doar din colegiul din Sectorul 4. Mai sunt şi alte colegii care se eliberează prin diverse proceduri – fie dacă demisionează, fie dacă sunt declaraţi incompatibili – ori părerea mea este că nu ar mai trebui să organizăm. Şi aşa sunt prea mulţi parlamentari. Până ajungem în 2016 la un număr normal, ar trebui ca acele locuri să rămână vacante", a declarat Victor Ponta.

„Părerea mea este că ar trebui să încercăm să nu mai revenim la numărul mare de parlamentari. Dacă cei care ţipau că suntem prea mulţi parlamentari şi acum fiindcă au rămas ei în afară, simt că apare câte un ciolănel de ros pe undeva, întrebaţi-i pe ei cum e bine", a mai spus Ponta.

Colegiul unde ar trebui să se organizeze alegeri anticipate este colegiul senatorial numărul 8, din Capitală. Acesta rămas vacant după ce Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator.

Conform legii Electorale, la Articolul 7 se prevăd următoarele: „În cazul organizării de alegeri, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 45 de zile înaintea zilei votării”. Aceeaşi lege prevede la articolul 48: „Alegerile de organizează cu aplicarea corespunzătoare prezentului titlu, în cel mult 3 luni de la Publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Camerei Deputaţilor sau a Senatului, după caz, prin care se constată încetarea mandatului de deputat sau senator”.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite