Corina Creţu acuză PDL: cât de departe pot să meargă cu minciuna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu îi răspunde Sulfinei Barbu
Corina Creţu îi răspunde Sulfinei Barbu

Corina Creţu, europarlamentar PSD, îi acuză pe cei din PDL de minciună, în problema absorbţiei fondurilor europene. Europarlamentarul susţine că rata de absorbţie a crescut în timpul guvernării Ponta de la 7,5% la 10%. Creţu atrage atenţia că în timpul guvernării PDL România a avut cele mai mari probleme cu deturnarea fondurilor europene.

"Cât de departe poate să meargă PDL cu minciuna, când ameninţă cu depunerea unei moţiuni simple tocmai în materia în care acest partid a înregistrat poate cel mai mare eşec, în perioada în care a guvernat ţara. Lucrul extrem de grav la care trebuie să reflecte cei de la PDL este rezultatul controalelor OLAF, care arată că în perioada 2010-2011 România s-a plasat pe primul loc în topul statelor membre UE care au deturnat fonduri europene. Aceea este moţiunea simplă pe care Europa a depus-o în contul PDL, pentru dezastrul lăsat de fosta putere în domeniul fondurilor europene", este de părere Corina Creţu. 

În opinia ei, în loc să ameninţe cu depunerea de moţiuni, cei de la PDL ar trebui să-şi asume responsabilitatea faptului că în mai mult de trei ani de zile, cât au fost la guvernare, au absorbit doar 7,5% din fondurile alocate pentru ţara noastră. 

"România a fost, sub PDL, pe ultimele locuri în ceea ce priveşte rata de absorbţie. Prin comparaţie, în cele patru luni de când USL este la guvernare, Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie de la 7,5% la 10%", susţine europarlamentarul social-democrat. 

Reacţia Corinei Creţu vine după ce Sulfina Barbu a declarat că PDL va depune moţiune simplă pe tema absorbţiei fondurilor europene. "Vom discuta în interiorul PDL posibilitatea depunerii unei moţiuni simple pe tema fondurilor europene, sarcina noastră este să arătam public şi să sancţionăm orice derapaj de la obiectivele României asumate. Am crezut, în naivitatea noastră, că indiferent cine se va afla la putere va respecta aceste obiective.


La patru luni de la preluarea guvernării de către USL, este un obiectiv ratat (creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor europene - n.red.). USL nu este în practică interesat pentru că nu a acţionat pentru îndeplinirea acestui obiectiv", declara Sulfina Barbu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite