Congresul PSD. CExN al PSD, mandatat să iniţieze procedurile de fuziune cu UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea, preşedinte UNPR, şi Victor Ponta FOTO: Arhiva Adevărul
Gabriel Oprea, preşedinte UNPR, şi Victor Ponta FOTO: Arhiva Adevărul

Congresul PSD a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care mandatează CExN al partidului să elaboreze şi să încheie un Protocol de colaborare între PSD şi UNPR şi să iniţieze procedurile privind fuziunea dintre cele două partide.


Rezoluţia a fost adoptată având în vedere faptul că PSD şi UNPR sunt deja parteneri în Alianţa de Centru Stânga (ACS), că există "o opţiune comună" a celor două partide pentru valorile social democraţiei, "multiple elemente de convergenţă" între programele politice, economice şi sociale şi "un deplin consens asupra unor obiective de interes naţional", precum şi relaţii de colaborare, cooperare şi sprijin reciproc în cadrul Parlamentului României, la nivelul Guvernului, precum şi în cadrul administraţiei locale.
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, preciza, în 11 aprilie, întrebat când se va realiza fuziunea cu UNPR, că la Cogresul PSD se adoptă o rezoluţie care va permite procedurile de fuziune.
 
"Întâi, în cadrul Congresului, noi adoptăm o rezoluţie. Congresul ne dă voie să facem procedurile de fuziune, după care o să discutăm cu colegii de la UNPR. Nu a mai fost o chestiune foarte urgentă pentru că noi de fapt colaborăm foarte bine. Avem un grup comun, domnul Oprea este membru al Guvernului, nu a mai fost o chestiune arzătoare. Luăm acordul Congresului. Conform Statutului, doar Congresul ne poate da acest acord, după aceea va avea şi UNPR un Congres şi facem procedurile, dar nu mai este motiv de grabă din moment ce funcţionăm foarte bine, nu avem nicio sincopă", a menţionat atunci Ponta.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite