Confuzie de nume. Dumitru Iliescu decorat de Iohannis nu este fostul şef al SPP din mandatul lui Ion Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Adrian Sanda a precizat, într-o declaraţie pentru News.ro, că revoluţionarul decorat, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis nu este fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază Dumitru Iliescu, fiind doar o confuzie de nume. Cel decorat este Dumitru Iliescu, ortoped în zilele Revoluţiei.

”Este într-adevăr un Iliescu Dumitru în acele liste, dar, pe lângă faptul că e născut în 1938, nu are legătură. Este un revoluţionar Dumitru Iliescu, care în vremea aceea era angajat al unei unităţi sanitare, specialitatea ortopedie, a luptat la baricadă şi a acordat primul ajutor, are un dosar de luptător adevărat. E doar o coincidenţă. Acesta are două prenume, oricum”, a declarat secretarul de stat Adrian Sanda din cadrul Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, instituţie care a întocmit lista transmisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru conferirea titlului de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" unui număr de 548 de persoane, pe listă apărând şi Dumitru Iliescu. 

Dumitru Iliescu este şi numele primul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, care avea şi el certificat de revoluţionar.

Contactat de News.ro, el a declarat că, deşi are certificat de revoluţionar, nu a depus cerere pentru preschimbarea certificatului de revoluţionar, astfel încât să fie menţinut acest statut.

"Nu este vorba despre mine. Nu ştiam despre acest aspect. Eu nu am depus cerere de preschimbare a certificatului de revoluţionar pentru că trebuie depusă o cerere, un dosar cu declaraţii ale martorilor ş.a.m.d", a spus Dumitru Iliescu, primul şef al SPP.

Ieri, agenţia de presă news.ro a scris că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru conferirea titlului de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" unui număr de 548 de persoane, printre care se regăsesc Dumitru Iliescu, primul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, ştire preluată şi de adevarul.ro. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite