Conferinţa tinerilor liberali. Victor Ponta: "Am fost doi ani şi jumătate o echipă unită şi vreau să fim împreună" / Crin Antonescu: "Suntem hotărâţi să reuşim în această alianţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Victor Ponta FOTO: Arhiva Adevărul
Crin Antonescu şi Victor Ponta FOTO: Arhiva Adevărul

Florin Alexe a fost reales preşedinte al tinerilor liberali, sâmbătă, în cadrul Conferinţa Naţională de Alegeri a Tineretului Naţional Liberal. Victor Ponta şi Crin Antonescu, prezenţi la eveniment, au rostit fiecare câte un discurs prin care au dat de înţeles că tensiunile din USL au fost depăşite.

UPDATE Florin Alexe a fost reales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei Tineretului Naţional Liberal, cu 2.493 de voturi din totalul de 2.591 exprimate.
"Ne vom lua în serios angajamentul de a dezvolta România. Mâine, la ora 12,00, echipa este invitată la prima şedinţă de Birou Politic, vă aşteptăm acolo pentru că avem foarte multe lucruri de făcut", a declarat Florin Alexe, după aflarea rezultatelor.

UPDATE 13.03 Liderul liberal Crin Antonescu a declarat că USL este o alianţă politică de durată şi că există determinarea pentru a reuşi în această alianţă: “USL este o alianţă politică de durată în interes naţional. USL, în care PNL este parte, este garanţia de stabilitate a României astăzi şi este perspectiva ei de dezvoltare ca garanţie politică mâine. Suntem mai hotărâţi ca oricând să reuşim în această alianţă politică, cu acest program politic, cu acest guvern, cu aceşti oameni care sunt ai noştri, care servesc obiectivele noastre, împreună cu care trebuie să reuşim pentru întreaga Românie”.

De asemenea, Antonescu le-a transmis tinerilor că sunt cea mai importantă resursă a României.

“Nu cred că există ceva mai important pentru noi toţi cei care facem politică, purtând şi responsabilitatea puterii, ca prin politicile noastre să dăm şansa ponţenţialului tinerilor de a se manifesta. Avem datoria ca prin fiecare să avem în vedere păstrarea  tinerilor în ţara lor şi mai ales asta şi condiţia să le oferim şansa să facă ceva pentru ei, pentru cariera lor şi pentru ţara lor. (...)Marea problemă a României ca ţară, a liderilor politici sau de altă natură este cum dezvoltă potenţialul de inventivitate al tinerilor români”, a precizat Antonescu.
 

UPDATE 12.50 Victor Ponta a declarat că cei din USL au fost doi ani şi jumătate „o echipă unită” şi vrea să fie şi „în următorii ani împreună, fiind într-adevăr o echipă pentru România”.

Premierul a admis că a avut, la un moment dat, intenţia să nu mai participe la acest eveniment, din cauza tensiunilor din USL, dar că un astfel de gest ar fi fost „profund incorect” faţă de tinerii liberali.

Discursul prim-ministrului:

Mă bucur că organizaţiile noastre de tineri sunt mai înţelepte decât organizaţiile mari. Cred că era profund incorect să nu vin. Toţi cei care sunt în diverse funcţii sunt acolo pentru că i-aţi convins pe oameni să creadă în USL şi să voteze USL. Ar fi fost incorect să nu fiu aici, de parcă dvs. aveţi vreo vină că noi ne certăm? Între mine şi Crin stă cel mai serios arbitru din lume, domnul preşedinte Quintus, cel care ne-a zis de multe ori că trebuie să fim uniţi pentru obiectivele comune pe care le avem.  Pentru mine e foarte important spiritul de echipă. Am jucat fotbal împreună cu Florin (n.r.-Alexe) şi nu m-a faultat niciodată din spate, deşi eram eu de la PSD, el de la PNL, nu m-a certat când am tras pe lângă poartă, nu am dat vina unul pe altul dacă ne băteau sau ne dădeau gol adversarii. Am fost doi ani şi jumătate o echipă unită, am fost doi ani şi jumătate împreună şi vreau să fim în următorii ani împreună, fiind într-adevăr o echipă pentru România. (...) Cred că ăsta e de fapt marele secret al succesului nostru, faptul că am putut de fiecare dată să fim împreună şi să înţelegem că împreună suntem mai importanţi şi mai puternici decât separat".

UPDATE 12.40 Conferinţa Tinerilor Liberali a început.

UPDATE 12.35 Premierul Victor Ponta şi liderul liberal Crin Antonescu au sosit împreună la Romexpo. Ei sunt însoţiţi de preşedintele PC, Daniel Constantin, şi de alţi lideri PNL.


La eveniment va participa preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, precum şi alţi lideri liberali: vicepreşedinţii Daniel Chiţoiu, Relu Fenechiu, Norica Nicolai, Mihai Voicu, Rareş Mănescu şi secretarul general al PNL, Eduard Hellvig. La eveniment mai sunt aşteptaţi miniştrii Cristian David şi Daniel Barbu, europarlamentarul Ramona Mănescu, preşedintele PNL Prahova, Mihai Roşca, deputaţii Radu Surugiu şi Gigel Ştirbu.

Membrii Delegaţiei Permanente au decis ca alegerea noilor structuri să se facă prin vot electronic.

„Tineretul National Liberal va folosi cel mai performant sistem de vot utilizat vreodată în România, în cadrul partidelor politice. Această modalitate va fi aplicată atât pentru alegerea preşedintelui TNL şi a Biroului Permanent Naţional, cât şi pentru alegerea conducerilor naţionale ale organizaţiilor: TNL Rural, Clubului Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali şi Comisiile de Specialitate ale TNL", a declarat preşedintele TNL  Florin-Alexandru Alexe

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite