Comisia pentru legile justiției, raport favorabil în cazul proiectului legii CSM

0
0

Comisia parlamentară pentru legile justiţiei a dat, luni, raport favorabil proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, fiind înregistrate 16 voturi 'pentru' şi 6 'împotrivă'.

Comisia speciala pentru legile justiției Foto: Captură Ecran - Facebook Camera Deputaților
Comisia speciala pentru legile justiției Foto: Captură Ecran - Facebook Camera Deputaților

Raportul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este primul for sesizat.

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat, înaintea votului, amânarea luării unei decizii în privinţa proiectului, menţionând că USR a cerut Birourilor permanente reunite să nu se dea un raport până nu vine răspunsul Comisiei de la Veneţia.

”Propun să amânăm votul până la soluţionarea solicitării către Birourile permanente reunite privind sesizarea Comisiei Veneţia. Este firesc să avem o dezlegare acolo. Apoi, ne putem încadra astfel încât să intre şi la plen”, a spus Stelian Ion.

Preşedintele comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache, a respins solicitarea, argumentând că termenele pentru adoptarea legii sunt depăşite.

”În procedura aceasta, oricând poate interveni ceea ce solicitaţi dumneavoastră. Termenele oricum sunt depăşite de mult", a arătat Andronache.

Membrii comisiei au dezbătut săptămâna trecută proiectul, adoptându-l pe articole, rămânând pentru şedinţa de luni doar unele recorelări.

Comisia pentru legile justiţiei se va reuni, marţi, de la ora 14,00, pentru a discuta proiectul legii organizării judiciare.

USR cere amânarea dezbaterilor pe Legile Justiției 

În contextul solicitării Consiliului Europei ca România să modifice legile justiției în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneția, USR a înaintat, astăzi, o cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaților de prelungire a termenului de raport pentru cele trei legi propuse de ministrul Predoiu până la primirea opiniei Comisiei de la Veneția.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite