Comisia Nana şi-a încetat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii jurişti au votat pentru încetarea activităţii comisiei care ancheta modalitatea prin care fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a cumpărat terenul din localitatea Nana, ca urmare a începerii unei proceduri judiciare în acest caz.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, că activitatea Comisiei Nana a încetat în momentul în care s-a deschis o procedură judiciară în acest caz.. „Ce a trebuit să facă Parlamentul în acest caz, a făcut, a atras atenţia supra subiectului, acum este rândul organelor de anchetă“, a spus Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice.

În paralel cu comisia parlamentară, Corpul de Control al prim-ministrului a desfăşurat propria anchetă în comuna Nana şi a sesizat Parchetul General cu privire la anumite fapte considerate illicite. În urma sesizării Corpului de Control al prim-ministrului, procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal în ceea ce priveşte modul în care terenurilor din comuna Nana au fost restituite de primărie către falşi proprietari. Însă acest lucru s-a întâmplat înainte ca fiica preşedintelui să cumpere pământ în zonă.

Totuşi, pentru că Parchetul a deschis o anchetă în acest caz, comisia parlamentară trebuie să-şi încheie imediat activitatea. „O anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activităţile care constituie obiectul ei, situaţie în care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor anunţă organele de urmărire penală că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speţă, aflate în arhiva Camerei Deputaţilor“, se arată în Regulamentul Camerei Deputaţilor.  Altfel spus, comisia încetează să mai existe, iar informaţiile culese de la cei audiaţi trebuie trimise la Parchet.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite