Codrin Ştefănescu: Ecaterina Andronescu nu va fi sancţionată în CExN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat marţi, că liderii social-democraţi nu o vor sancţiona în CExN de la Neptun pe senatoarea Ecaterina Andronescu pentru scrisoarea în care aceasta a cerut demisia liderului partidului, Liviu Dragnea.

„Nu se va discuta despre nicio sancţiune. În momentul în care Iohannis a făcut apelul ăsta către membrii PSD să se revolte împotriva conducerii, ceea ce este o chestie de un securism ieşit din comun, dna Andronescu sub nicio formă nu trebuia să vină cu o scrisoare către membrii PSD. Dânsa mi-a spus personal, mie, că nu ştia de declaraţia dlui Iohannis, ceea ce se poate. Vă spun de ce se poate, pentru că pe electoratul nostru, pe membrii noştri de partid, nu-i interesează nici cât negru sub unghie ce spune Iohannis, deci este foarte posibil ca milioane de oameni care ne votează să nu fi ascultat declaraţiile dlui Iohannis. Dar nu a fost inspirată absolut deloc (scrisoarea Ecaterinei Andronescu – n.r) şi nu a făcut bine deloc partidului pe care mi-a spus că îl iubeşte”, a declarat Codrin Ştefănescu pentru Mediafax.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, la Adevărul Live, că se aşteaptă să fie exclusă din partid după ce i-a cerut cerut demisia lui Liviu Dragnea. Ea spune că Guvernul Dăncilă este cel mai slab Executiv din istoria PSD, iar în ceea ce priveşte modificarea Codurilor penale în favoarea lui Liviu Dragnea, Andronescu afirmă că nu poate fi schimbată o lege pentru un singur om.

Ea a spus că scrisoarea pe care a adresat-o PSD "a fost un strigăt, pentru că direcţia în care mergem noi nu este cea mai fericită", pentru că diaspora vine în ţară şi nu este tocmai bine primită, iar Guvernul trebuie să guverneze şi pentru ei.

Întrebată dacă se simte reprezentată de Viorica Dăncilă, Andronescu a spus că PSD poate să dea guverne mult mai performante.

"Nu am criticat guvernul, cred că putem să facem un guvern mai performant. (...) Cred că acesta este cel mai slab guvern al PSD-ului. Şi mai în spate dacă ne ducem, e aceeaşi concluzie", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Senatorul PSD a mai spus că Liviu Dragnea are în jurul său o echipă aleasă de el. 

"Scrisoarea mea nu are rolul de a crea tabere în PSD sau de a diviza PSD-ul. Scrisoarea mea încearcă să deschidă comunicarea în partid. Aveam acel Consiliu Naţional unde de bine, de rău mai erau nişte dezbateri. Poate pe viitor, scrisoarea mea şi luările de poziţie vor schimba situaţia asta", a afirmat Andronescu, spunând că a primit mesaje de încurajare din teritoriu şi că"există multă aşteptare în PSD".  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite