Claudiu Manda: Tudorel Toader trebuie să se  trezească. De un an şi jumătate tot dezbatem tot felul de subiecte şi vine şi ba face, ba nu face

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, marţi seară, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ”trebuie să se trezească”, pentru că de un an şi jumătate se tot dezbat subiecte, dar ministrul Justiţiei ”ba face, ba nu face”.

”Când a fost dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Tudorel Toader la Camera Deputaţilor, eu am declarat că dacă era la Senat eu votam pentru. Şi nu votam pentru, aprobând textul pe care USR şi PNL l-au depus, ci mai degrabă că domnul Tudorel Toader trebuie să se trezească. Suntem într-o situaţie în care de un an şi jumătate tot dezbatem tot felul de subiecte şi domnul Tudorel Toader vine şi ba face, ba nu face", a declarat Manda, la B 1 TV. 

Acesta s-a declarat nemulţumit de atitudinea ministrului în legătură cu OUG pentru modificarea codurilor.

"S-a dezbătut în Parlament modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală, au fost criticate o parte dintre articole la CCR, unele au fost admise, altele au fost respinse. În decembrie, a fost o discuţie cu domnul Tudorel Toader şi am spus ca articole care nu au fost criticate la CCR, în condiţiile în care au venit ca amendamente de la CSM, de la magistraţi, de la oameni politici, e clar că nu e nicio problemă. A doua categorie de articole sunt cele criticate la CCR, pentru care Curtea a respins criticile şi a spus că sunt constituţionale. Pentru cele două categorii pentru ca să intre în vigoare şi să nu mai continue acest proces legislativ cu contestaţie, necontestaţie, critici, reexaminare, ar putea să fie o ordonanţă de urgenţă. Discuţia a fost în decembrie cu prezenţa lui Tudorel Toader. Şi-a asumat, alături de colegii din CEx, ca aceste două categorii de articole să fie trecute printr-o ordonanţă. În momentul respectiv nu a zis nimic în sensul de a critica sau a zice că nu poate, era corect să înţelegem care era urgenţa. Urgenţa este stabilită, pe de o parte, de directiva europeană din 2016 care trebuie să fie aplicată din 2019 că intrăm în infringement, şi de articolele declarate neconstituţionale de CCR de acum 3-4-5-6 ani de zile", a spus Manda.

Senatorul social-democrat a criticat şi adoptarea OUG 7.

"Eu pot să îi reproşez un lucru domnului Toader: după ce am parcurs în Parlament timp de un an şi jumătate discuţii la cele trei legi ale justiţiei, contestate la CCR, reexaminate, reasumate în Parlament, a venit cu OUG 7 şi a schimbat. Din punctul meu de vedere, era treaba Parlamentului", a mai afirmat Claudiu Manda.

La Senat este depusă de grupurile parlamentare USR şi PNL moţinea simplă ”Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader”, programată iniţial pentru dezbatere şi vot în cursul zilei de luni. 

Dezbaterea moţiunii a fost amânată pentru miercuri, de la ora 10.30, dar este posibil să existe o nouă amânare.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite