Ciucă: Putem să comunicăm pe măsurile pe care le vom lua privind preţurile la energie, după ce vom avea luni datele de la Ministerul Energiei şi de la ANRE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că vor fi comunicate măsurile viitoare în contextul creşterii preţurilor la gaze naturale şi energie, după ce luni vor fi transmite toate datele necesare de la Ministerul Energiei şi ANRE. „Dacă e nevoie să punem nişte plafoane pentru costurile de producţie şi preţul energiei e o măsură pe care PNL o susţine”, a completat liderul PNL.

„Putem să comunicăm pe măsurile pe care le vom lua, după ce vom avea luni datele de la Ministerul Energiei şi de la ANRE. În momentul de faţă, partea de reglementare într-o piaţă liberă a energiei aş traduce-o de maniera plafonării. Dacă e nevoie să punem nişte plafoane pentru costurile de producţie şi preţul energiei e o măsură pe care PNL o susţine. Fiecare dintre aceste decizii vor putea fi luate pe datele pe care le vom primi de la instituţiile pe care le-am menţionat anterior. E absolut incorect şi nedrept să discutăm pe piaţă despre aceste măsuri care vor fi discutate în coaliţie şi cu partenerii sociali”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi la Sinaia, cu ocazia unei întâlniri regionale a liderilor PNL, întrebat despre măsuri în contextul preţurilor la gaze şi energie.

El a mai spus că nimeni nu se poate juca cu stabilitatea economică a României şi vor fi luate măsurile care se impun, astfel încât să poată fi menţinut efortul pentru compensarea preţului la energie.

„Nu se opune nimeni pentru că nici ANRE şi nimeni nu poate să se joace cu stabilitatea economico-financiară a ţării şi vom lua acele măsuri care se impun, astfel încât să putem menţine efortul pentru compensarea preţului la energie pe care le facem şi pentru funcţionarea economică. Nu voi avea nici cea mai mica reţinere ca, în funcţie de aceste date, să luăm măsurile care se impun. Există consens în coaliţie pe analiza şi măsurile pe care le-am luat până acum”, a completat Ciucă. 

Acesta a reamintit că nu a putut fi închisă luna aprilie.

„Pe luna aprilie nu s-a reuşit să se închidă facturile şi care e valoarea compensată de la nivelul bugetului, pentru că ne-am asumat să avem o lună plină să vedem cum funcţionează şi apoi să vedem alte decizii. Suntem în august şi încă nu avem închisă luna aprilie. Am decis ca la nivelul ANRE să se analizeze care a fost evoluţia pieţei energiei de la începutul anului şi până acum, care sunt elementele şi efectele pe care le-au produs cele două ordonanţe şi luni vom decide să continuăm să ne asigurăm că vom proteja cetăţenii vulnerabili şi vom proteja industria alimentară şi IMM”, a conchis liderul PNL. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite