Ciucă: Legea offshore va fi adoptată azi. La sfârşitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Guvernul Romaniei
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în cadrul unui eveniment că Legea offshore va fi adoptată azi, astfel încât să poată fi demarate investiţiile de exploatare a resurselor, anunţând că prima investiţie va fi demarată luna viitoare.

Premierul a anunţat în cadrul discursului său la evenimentul Romanian Business Leaders Summit 2022, că prima investiţie va demara luna viitoare, fiind vorba de investiţia Black See Oil and Gas în Marea Neagră. Potrivit şefului Executivului, „la sfârşitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră care va intra în sistem”.

„Astăzi se va aproba Legea offshore în Parlamentul României. Vom crea astfel predictibilitatea şi posibilitatea ca investiţiile atât în exploatarea resurselor offshore, cât şi onshore, să se demareze. Primul proiect va demara luna viitoare, este vorba de investiţiile pe care compania Black Sea Oil and Gas le-a făcut în Marea Neagră şi după întâlnirea de ieri avem certitudinea că la sfârşitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră care va intra în sistem”, a declarat premierul. 

Şeful Executivului a explicat că „avem certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile să putem să devenim cu adevăraţi independenţi din punct de vedere energetic”. 

Potrivit premierului, „la nivelul OMV Petrom şi Romgaz există proiectele asigurate ca nu mai târziu de 2026 să avem resursa de gaz necesară atât pentru asigurarea independenţei pentru consumul public şi ramuri în industria petrochimică şi de ce nu, să exportăm gaz”. 

Premierul a mai susţinut că măsurile economice luate de Guvern dau rezultate, iar „astăzi de bucurăm de o creştere economică”. „Măsurile politice şi guvernamentale au fost de fiecare dată discutate în coaliţie şi susţinute atât de PNL, cât şi de către PSD şi UDMR. Toate măsurile s-au concretizat în legi şi ordonanţe, iar astăzi ne bucurăm de o creştere economică. Avem 6,5% în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Guvernul a fost o roată motrică care a susţinut activitatea tuturor celor care s-au angajat să susţină activitatea economică a România, să menţină locurile de muncă”, a mai declarat Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite