Ciucă își exprimă dorința pentru o guvernare în trei după 2024: Să găsim o linie de continuitate și după alegeri

0
Publicat:

Premierul României a vorbit în timpul Congresului UDMR despre realizarea viitoarei construcții politice din România și asigurarea viitoare perioade de guvernare până în 2024. Ciucă a punctat că cele trei partide trebuie să găsească „o linie de continuitate și după alegeri”.

FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

„Cred că, în continuare, pe aceste fundamente despre care am vorbit, trebuie să realizăm viitoarea construcție politică din România și să asigurăm viitoarea perioada de guvernare, până în anul 2024 și să facem în așa fel încât să găsim o linie de continuitate și după alegerile din 2024. Orice congres politic înseamnă încheierea unei etape sau continuitate, cum este cazul acum. Ca atare, eu sunt convins că nu aveți nevoie nici de îndemnul, nici de urările noastre și aveți nevoie de prezența noastră aici pentru a confirma că există disponibilitate pentru ceea ce noi am convenit și pentru tot ceea ce noi ne-am angajat să realizăm în guvernarea României”, a transmis Nicolae Ciucă, în cadrul Congresului UDMR.

Premierul a precizat că prezența celor 3 partide din Coaliție obligă liderii politici să „strângem rândurile pentru a putea ca împreună să facem față tuturor acestor provocări”, făcând referire la războiul din Ucraina.

Pericolul extremismului în România

Nicolae Ciucă a făcut referire și la pericolul partidelor extremiste din România, precizând că este responsabilitatea Coaliției să oprească acest curent din dezvoltare.

„Avem nevoie să le vorbim oamenilor despre ceea ce înseamnă pericolul extremismului, despre ceea ce înseamnă pericolul radicalismului. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să luăm poziție și să facem în așa fel încât extremismul să nu se dezvolte. O să fie foarte greu după aceea să putem să controlăm acest fenomen”, a afirmat premierul.

Ciucă a punctat că aceste voci ale radicalismului devin din ce în ce mai auzite peste tot în lume, nu doar în România.

„Trebuie să facem în așa fel încât să înțelegem că prin moderație, reușim să respectăm valorile, valorile noastre naționale, valorile României și să respectăm valorile Uniunii Europene, valorile țărilor democratice. Sunt valori care sunt cât se poate de simple. Sunt valori ale Uniunii Europene, sunt valori ale libertății individuale, sunt valori ale fiecăruia dintre noi cu care am crescut și cu care ne educăm copiii. Trebuie să evităm acea alunecare către retorica radicală”, a transmis premierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite