Ciucă: Există posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Nicolae Ciuca

Premierul  a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister în ceea ce priveşte rectificarea bugetară. Ciucă a precizat că există posibilitatea suplimentării cu un miliard de lei a bugetului schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie.

„O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat închegarea tuturor datelor legate de execuţia bugetară pe primul semestru. Avem perspectiva unei bune funcţionări a tot ceea ce înseamnă serviciile publice oferite cetăţenilor şi plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei” , a declarat premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că există posibilitatea ca bugetul dedicat investiţiilor importante din economie să ajungă la 7,4 miliarde de lei.

 „De asemenea, din cifrele pe care le-am avut la dispoziţie şi din discuţiile pe care l-am avut cu domnul ministru Câciu a reieşit foarte clar posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie şi în felul acesta avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul 'Sprijin pentru România'. Există în continuare demersuri astfel încât, prin deciziile pe care le vom lua, să asigurăm într-un termen cât mai scurt punerea în transparenţă a rectificării bugetare", a spus Ciucă în debutul şedinţei de guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite