Ciucă, despre amendamentul PSD privind plafonarea prețului la energie: Este o soluție foarte bună să analizăm și să modificăm

0
Publicat:

Premierul susține că analizarea amendamentului propus de PSD, potrivit căruia plafonarea prețurilor la energie să se raporteze la consumul curent și nu la cel din 2021, este „o soluție foarte bună”.

FOTO: GOV.RO
FOTO: GOV.RO

”Este un subiect pe care l-am discutat ca urmare a solicitărilor pe care le-am avut de la cetăţeni, de la diverse asociaţii, şi pe bună dreptate se consideră că în anul 2021 consumul a fost unul care a fost în corelaţie cu situaţia prin care am trecut (...) şi am spus de la bun început că orice act normativ poate să fie amendat astfel încât să poată să producă efectele şi să fie corectat pentru a nu produce efecte negative. Ca atare, cred că este o soluţie foarte bună să analizăm şi să modificăm acest punct din ordonanţă”, a declarat Ciucă, într-un interviu difuzat de Antena3, potrivit News.ro.

Întrebat dacă confirmă informațiile potrivit cărora mari furnizori de energie au anunțat intenția de a părăsi piața românească în urma creșterii tarifelor, premierul a precizat că a avut discuții cu actorii din acest domeniu. 

”Aceeaşi temere a existat şi atunci când a apărut Ordonanţa 27 şi iată că ea a funcţionat. Sigur, evoluţia ulterioară, dinamica de pe piaţa energiei a determinat analize şi decizii noi”, a adăugat Ciucă, potrivit News.ro.

De asemenea, Ciucă a precizat că România are capacitatea de a-și produce necesarul de gaz, după ce a reușit demararea procesului de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

”România are capacitatea de a-şi produce 85% din necesarul de gaz. În această vară s-a reuşit demararea procesului de exploatare a gazelor în Marea Neagă şi asigură o creştere cu 10% a producţiei de gaze, nu anul acesta. Deficitul nostru de gaz nu este atât de mare”, a mai declarat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite