Ciucă, de ziua Veteranilor de Război: România le datorează independența, suveranitatea și integritatea teritorială

0
Publicat:

Premierul a transmis un mesaj cu ocazia zilei veterinarilor de război în care afirmă că România le datorează acestora independența, suveranitatea și integritatea teritorială prin dedicarea unei zilei în care este reamintit eroismul de care au dat parte.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: Arhivă
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: Arhivă

„România îi onorează astăzi pe veteranii de război cărora le datorează independența, suveranitatea și integritatea teritorială, dedicându-le o zi de reamintire a eroismului lor și de exprimare a recunoștinței care li se cuvine pentru totdeauna. Dacă trăim într-o țară care ne aparține pe deplin și căreia îi putem hotărî singuri destinul, este pentru că am avut nu doar visul despre un destin românesc în istorie, ci și bravi români care au apărat acest vis cu arma în mână în Războiul de Independență din 1877 și în cele două războaie mondiale din secolul trecut”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Șeful Executivului a subliniat faptul că generația din prezent are privilegiul de a fi martorii ultimilor veterani români de război, celor 1096 de veterani și veterane și 24 de văduve de război.

„Să le arătăm prețuirea caldă pe care o merită și pentru că sunt istoria noastră glorioasă vie, reușind încă o mare victorie a sufletului după război, aceea de fi împăcați și a atinge o frumoasă vârstă dincolo de încercările, suferințele și pierderile prin care au trecut”, a precizat acesta.

Nicolae Ciucă a luat parte, zilele trecute, la campania „Recunoștință veteranilor de război”, inițiată de Ministerul Apărării încă din anul 2021: „Am susținut acest proiect și ca ministru al apărării, și în calitate de Prim-ministru, din convingerea că e un act de conștiință națională, înainte de toate, să îi cinstim pe acești oameni pe a căror bravură s-a sprijinit România în vremuri de răscruce pentru întreaga lume, care sperăm să nu se mai repete niciodată”.

În cele din urmă, premierul a invitat românii să își arate respectul față de ultimii combatanți români în viață din cel de-al Doilea Război Mondial.

„Vă invit, dragi români, ca și astăzi să arătăm ultimilor combatanți români în viață din cel de-al Doilea Război Mondial că îi respectăm, că se află în gândurile noastre cele mai bune, că le transmitem urări de sănătate, viață lungă și urmași care să fie mândri că sunt copii și nepoți de veteran”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite