Ciucă, convorbire telefonică cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite. Despre ce au discutat cei doi lideri

0
0
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, o convorbire telefonică cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Cei doi lideri au decis să urmărească periodic derularea proiectelor convenite în domenii legate de energie, agricultură, investiţii, educaţie şi securitate cibernetică, iar premierul Româniai a anunţat desemnarea unui oficial guvernamental pentru gestionarea directă a relaţiei cu Emiratele Arabe Unite.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, „dialogul a avut loc în contextul proiectelor convenite în cadrul vizitei desfăşurate la Abu Dhabi şi a discuţiei telefonice din 27 iulie a miniştrilor Afacerilor Externe. Cele două părţi au decis să urmărească periodic derularea proiectelor convenite în domenii legate de energie, agricultură, investiţii, educaţie şi securitate cibernetică”. 

Sursa citată a mai arătat că „premierul României a subliniat nivelul cooperării pe fiecare din domeniile importante şi a mulţumit pentru interesul preşedintelui  Emiratelor Arabe Unite, pentru timpul şi dorinţa de a monitoriza aceste proiecte. Totodată, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat desemnarea unui înalt oficial român guvernamental pentru a gestiona direct relaţia cu partenerul emiratez”. 

De asemenea, „preşedintele Mohammed bin Zayed Al Nahyan a mulţumit la rândul său românilor pentru toată susţinerea şi deschiderea în cooperarea bilaterală, anunţând că a desemnat responsabili şi a stabilit termene pentru fiecare proiect care va fi derulat în parteneriat”, a mai arătat Guvernul Român. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite