Ciucă anunță schimbarea șefilor mai multor instituții: E nevoie de un sistem de colectare mai eficient

0
Publicat:

Premierul a subliniat că instituțiile statului trebuie să fie mai performante, argumentând nevoia unui sistem de colectare mai e eficienta. Ciucă a anunțat și demiterea șefului Autorității Naționale a Vămilor și că a luat act de demisia șefului ANAF și cea a Agenției Naționale pentru Resurse Umane.

FOTO Arhivă Adevărul / Guvernul României
FOTO Arhivă Adevărul / Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat într-o postare pe Facebook că oamenii trebuie să resimtă creșeterea economică obținută, „iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante”. „După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni”, a mai susținut Ciucă.

„L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale”, a mai anunțat șeful Guvernului, argumentând că „reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru” și că „doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale”.

Nicolae Ciucă a mai susținut că „prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”.

Lucian Heiuș prezintă „nerealizările” ANAF

Odată cu demisia, președintele ANAF Lucian Heiuș a prezentat și un tabel cu „nerealizările” instituției legate de colectare, evidențiind astfel și activitatea Direcției conduse de Ionuț Mișa, fost președinte al instituției pe vremea lui Eugen Orlando Teodorovici.

Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute acum și sper ca viitorul președinte să continue proiectele de digitalizare ale instituției”, a spus Heiuș.  

Lucian Heiuş, deputat PNL, a fost numit la conducerea ANAF în luna mai a anului trecut în locul Mirelei Călugăreanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite