Ciucă a discutat cu ambasadorul SUA la ONU despre atrocităţile şi crimele de război comise la Bucea, condamnate unanim la nivel mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Linda Thomas - Greenfield şi premierul Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro
Linda Thomas - Greenfield şi premierul Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o luni pe Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a informat Guvernul României. Discuţia dintre cei doi lideri a avut în prim plan relaţiile bilaterale şi cei 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA, precum şi situaţia de securitate din zona ţării noastre, creată în urma agresiunii militare ruse în Ucraina, dar şi gestionarea refugiaţilor.

În cadrul întâlnirii, premierul Nicolae Ciucă „a făcut o prezentare a situaţiei de securitate şi a perspectivelor unui război de durată în Ucraina, care determină o presiune constantă şi un efort necesar continuu şi consecvent pentru gestionarea refugiaţilor, pentru care România e pregătită, în cooperare cu instituţiile umanitare specializate, inclusiv UNHCR din sistemul ONU. Prim-ministrul a salutat cooperarea exemplară a societăţii civile din România şi a cetăţenilor în eforturile autorităţilor de a gestiona valurile de refugiaţi”, potrivit unui comunicat transmis de Guvernul României. 

De asemenea, „au fost evocate şocul şi profunda revoltă stârnite de atrocităţile şi crimele de război comise la Bucea, dezvăluite după retragerea trupelor ruse, crime condamnate unanim la nivel mondial.

Potrivit sursei citate, „ambasadoarea Linda Thomas - Greenfield a salutat mobilizarea exemplară a autorităţilor române şi modul în care, cu bunătate, ospitalitate, deschidere şi grijă deplină, România a reuşit să gestioneze valul de refugiaţi ucraineni. A fost subliniat cu precădere sprijinul acordat de către ţara noastră Republicii Moldova pentru gestionarea acestui flux de refugiaţi, pentru reducerea costurilor ce presează în mod substanţial pe bugetul acestui stat”.

„Doamna Thomas - Greenfield a evocat şi rolul substanţial al predecesoarei sale pe scaunul de ambasador al SUA la ONU, ulterior Secretar de stat, Madeleine Albright, pentru apropierea celor două state, pentru crearea viziunii de deschidere a Occidentului – NATO şi UE – faţă de Europa Centrală şi de Est şi pentru Parteneriatul Strategic al Statelor Unite cu România. La rândul său, Premierul Nicolae Ciucă a adus un omagiu personalităţii fostului Secretar de Stat şi personalitate marcantă care a influenţat decisiv relaţia româno-americană”, mai arată sursa citată.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite