Cîţu: Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic/ Niciun răspuns nu cred că e suficient de aspru pentru atrocităţile făcute Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu FOTO Arhivă
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu FOTO Arhivă

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, solicită „izolarea completă" a Rusiei pe scena internaţională, catalogându-l pe Vladimir Putin drept „un criminal”. O cerere similară a avut şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în discursul din Parlamentul României.

În sala de plen au fost amplasate steagurile României, Ucrainei şi Uniunii Europene, între tribuna Parlamentului şi prezidiu. Şedinţa este condusă de către preşedintele Senatului, Florin Cîţu iar în deschidere a luat cuvântul Nicolae-Miroslav Petreţchi, deputat din partea Uniunii Ucrainenilor din România, care adresându-se în limbile română şi ucraineană, a cerut un moment de reculegere în debutul şedinţei. 

„Domnule preşedintele Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi în Parlamentul României. (...) Sunteţi un erou nu doar în Ucraina, ci şi în România şi în toate statele care respectă principiile şi valorile democratice, curajul de care aţi dat dovadă ne inspiră pe toţi, ne motivează să fim mai uniţi pentru că doar împreună vom învinge”, a afirmat Florin Cîţu.

Cîţu l-a catalogat pe Putin drept „un criminal”; arătând că masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit. Toată Europa trebuie să facă mai mult pentru că în fiecare oră în care noi vorbim despre ce trebuie să facem mai mult în Ucraina sunt omorâţi bătrâni, copii, femei, civili nevinovaţi. (...) Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, poate că unii cred că este o măsură mult prea dură, dar niciun răspuns nu cred că e suficient de aspru pentru atrocităţile făcute Ucrainei”, a adăugat preşedintele Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite