Cîţu: Alianţa cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger. Măsurile populiste nu le voi putea susţine niciodată. Vor distruge economia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Facebook
Florin Cîţu FOTO Facebook

Fostul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu a putut „digera” alianţa cu PSD şi nu va susţine măsurile populiste, susţinând că acestea vor duce la distrugerea economiei. Cîţu a mai spus că va rămâne „acelaşi om, înconjurat de principii şi valori liberale”, în contextul în care liberalii organizează un Congres Extraordinar pentru alegerea unui nou şef, după ce i-au cerut demisia.

„Nu pot să spun decât 2 lucruri: e clar că pentru mine alianţa cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger, ceva normal, iar măsurile populiste nu le voi putea susţine niciodată, din nicio poziţie, ele vor distruge economia”, a declarat fostul preşedinte al PNL, Florin Cîţu.

Fostul lider al liberalilor a mai afirmat că în ceea ce priveşte susţinerea alianţei cu social-democraţi, unii membrii ai PNL şi-au schimbat viziunea. „În PNL sunt oameni care s-au opus atunci alianţei cu PSD pe aceleaşi motive, cred că s-au schimbat, vor merge lângă PSD”

„Al doilea lucru: s-a văzut clar că apetitul pentru reforme a fost doar la mine, lucruri pe care sunt bucuros că le-am băgat în PNRR, dar se pare că doar eu doresc să fac aceste reforme”, a mai declarat liderul demisionar al PNL, precizând că va „rămâne acelaşi om, înconjurat de principii şi valori liberale”. 

În ceea ce priveşte o eventuală demisie din funcţia de conducere pe care o are în Parlament, fostul lider PNL a declarat că nu au existat discuţii cu privire la conducerea Senatului. 

Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din fruntea partidului, sâmbătă, după ce mai mulţi lideri ai formaţiunii i-au cerut să se retragă din conducerea PNL. Preşedintele demisionar al PNL a precizat că ar fi vrut să îşi prezinte demisia în faţa colegilor, liberalii lipsind de la şedinţa BEx convocată de Florin Cîţu.

Citeşte şi: PNL spune „adio” epocii Cîţu după şase luni. Nicolae Ciucă, împins să preia şefia partidului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite