Cîţu insistă pe tema PNRR: Ministerele trebuie să îşi facă treaba. Nu vrei să faci reforma pensiilor, foarte bine, să vină altcineva să o facă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Arhivă personală Florin Cîţu
Florin Cîţu FOTO Arhivă personală Florin Cîţu

Liderul PNL Florin Cîţu, le reaminteşte celor din Executiv, pentru a treia oară în ultimele zile, că sunt 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la finalul lunii martie. Preşedintele liberal a subliniat că cine nu vrea să facă, de exemplu, reforma pensiilor, ar trebui să lase locul pentru alt ministru mai dedicat îndeplinirii jaloanelor din PNRR.

Florin Cîţu a afirmat că sunt 24 de jaloane de îndeplinit de către ministere, în cadrul PNRR, iar trei au fost deja îndeplinite, în perioada în care era el premier, două la Ministerul de Finanţe şi unul la ANAP.

„Nu ştiu dacă sunt în întârziere, există un comitet interministerial, eu am atras atenţia că sunt 24 (n.r. - de jaloane). (...) Trebuie să muncim, nu vin gratuit. Sunt 30 de miliarde de euro, ministerele trebuie să îşi facă treaba, şi ar fi bine ca cine crede că nu vrea să facă o reformă. De exemplu, nu vrei să faci reforma pensiilor, pentru că ţi se pare ţie că nu este... foarte bine, să vină altcineva să o facă. Nu vrei să faci reforma salarizării, nu vrei să faci reforma administraţiei. Nu este corect faţă de români să rămâi, acolo, într-o poziţie, şi (..) apoi să nu faci şi să pierdem aceşti ani. Vom vedea pe 31 martie”, a afirmat Cîţu.

Întrebat dacă se referă la ministrul Muncii, liderul PNL a arătat că a dat nişte exemple. „Am spus trei reforme mari care trebuie făcute, dacă cineva nu vrea să le facă, să spună acum”, a completat liderul PNL.

Despre cea se va întâmpla în cazul în care aceste jaloane nu sunt îndeplinite, liderul liberal a spus că nu vom lua banii aferenţi acestor jaloane. „Ele au fost făcute ca să fie timp, nu află acum de la mine că există, ştiau dinainte că sunt acolo”, a conchis Florin Cîţu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite