Cîţu, despre scandalul din PNL şi miniştrii propuşi: Aşa s-a făcut mereu, cu miniştrii votaţi pe listă. Sunt probleme interne, nu le discutăm în afara partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîţu le-a transmis liderilor PNL care îl contestă că nemulţumirile trebuie adresate în interiorul partidului, nu în afara lui. Referitor la votul dat pe întreaga listă de miniştri, nu nominal, premierul demis a subliniat că „aşa s-a făcut mereu”. Mai mulţi membri ai conducerii PNL au contestat prezenţa unor nume ca Dan Vîlceanu şi Daniel Cadariu în lista propusă de miniştri din partea liberalilor.

„E un moment important. Această coaliţie nu e o coaliţie necondiţionată. Voi monitoriza această coaliţie.  Vom lupta pentru principiile liberale”, a declarat Florin Cîţu, după consultările de la Palatul Cotroceni.  

Întrebat de ce nu a fost dar vot uninominal, deşi a fost cerut acest lucru, Florin Cîţu a precizat: „Aşa s-a făcut mereu, pe listă. Sunt probleme interne, nu le discutăm în afară. Am avut o echipă de negociere, am avut un preşedinte al echipei de negociere”.

Premierul demis a subliniat că PNL a obţinut Fondurile Europene, chiar dacă a pierdut Finanţele. „Ministerul Finanţelor este important pentru fiecare premier. Ministerul Fondurilor Europene are un rol important. PNRR, aşa cum a fost negociat, rămâne în picioare. În PNRR sunt toate reformele. Toate aceste reforme vor garanta o traiectorie bugetară. Reformele nu pot fi modificate”, a conchis Florin Cîţu. 

Referitor la acuzaţiile Ralucăi Turcan privind lipsa de bani pentru pensii şi alocaţii, liderul PNL a precziat că e ministru al Muncii, deci să-şi asume acest lucru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite