Cîţu, despre posibila ieşire a UDMR de la guvernare: „O prostie, sunt singurii care au fost alături de mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu
FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu îşi doreşte ca UDMR să iasă de la guvernare, după ce Kelemen Hunor a blocat negocierile de vineri pentru că i s-ar fi cerut să renunţe la Ministerul Dezvoltării. Cîţu a explicat şi că îşi doreşte ca portofoliul Finanţelor să rămână la PNL.

„Sunt negocieri, vor exista momente dificile. E o prostie. Din contră, sunt singurii care au fost alături de mine. Aş fi ultimul să zic asta”, a declarat Florin Cîţu după negocierile de vineri, întrebat dacă susţine ieşirea UDMR de la guvernare.

Întrebat dacă PNL va prelua Finanţele şi Justiţia, acesta a transmis: „Aşa vreau. M-am luptat cu toată lumea pentru Finanţe, e un minister important. E complicat să fie un premier fără Finanţe. Dacă se negociază bine, eu ţin personal la Finanţe. PNL a arătat că poate gestiona bine finanţele României şi poate face asta în continuare”.

Mai mult, chestionat cum vede tranşarea negocierilor pe Ministerul Finanţelor, în contextul în care este vizat şi de PSD, Cîţu a afirmat: „Este o negociere. Am schimbat şeful echipei de negociere, eu aveam alt stil. (...) Am preluat Finanţele cu facturi neplătite de luni de zile. Eu pot doar garanta pentru ce face PNL”.

De altfel, liderul PNL a negat faptul că ar fi fost chemat de Klaus Iohannis, în urmă cu două zile, la Cotroceni, pentru a-i cere să facă un pas înapoi şi să renunţe ca el, în calitate de preşedinte al partidului, să fie propus în funcţia de premier.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa nu va renunţa la niciunul dintre ministerele pe care le are în prezent în Executivul interimar şi că nu este posibil ca UDMR să fie doar un element de „decor”, într-un Guvern. Negocierile pentru formarea Guvernului PNL-PSD-UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor din Parlament au fost întrerupte, după refuzul UDMR de a renunţa la Ministerul Dezvoltării.

Înrebat dacă UDMR ar putea ieşi de la guvernare în cazul în care nu va avea Ministerul Dezvoltării, preşedintele UDMR a spus că „orice este posibil”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite