Cîţu, de Ziua Europei: Soluţiile pentru oprirea războiului din Ucraina sunt independenţa energetică a UE şi oprirea totală a comerţului cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedintele Senatului FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu, preşedintele Senatului FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu afirmă, într-un mesaj cu prilejul Zilei Europei, că astăzi, soluţiile pentru oprirea războiului din Ucraina rezidă în două instrumente: independenţa energetică a Uniunii Europene şi oprirea totală a comerţului cu Rusia, fiind date exemplele producţiei comune şi a comerţului libere ca fundament al constituirii UE.

„Din 2007 suntem parte din marea familie europeană. Ziua Europei are o semnificaţie deosebită pentru Uniunea Europeană şi pentru statele membre.Unitatea şi solidaritatea sunt valorile fundamentale ale Declaraţiei lui Robert Schuman în urmă cu 72 de ani. În contextul agresiunii ilegale şi neprovocate a Rusiei în Ucraina, a demonstrat spiritul european prin solidaritatea, unitatea şi răspunsul solidar al statelor membre arătate Ucrainei”, scrie Florin Cîţu. 

Preşedintele Senatului arată că „crearea pieţei comune a cărbunelui şi a oţelului a asigurat pacea, stabilitatea şi prosperitatea în Europa”. „Două lucruri fundamental liberale: producţia comună şi, mai târziu, comerţul liber, au salvat şi au condus la cea mai puternică comunitate economică. Astăzi, soluţiile pentru oprirea războiului din Ucraina rezidă în aceleaşi două instrumente: independenţa energetică a Uniunii Europene şi oprirea totală a comerţului cu Rusia”, mai spune Florin Cîţu.

Preşedintele Senatului citează din declaraţia de la 9 mai 1950: „Pacea mondială nu va putea fi salvgardată fără eforturi creatoare pe măsura pericolelor care o ameninţă.” 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite