Ciolacu trimite Corpul de control la Poșta Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va trimite corpul de control la Poșta Română, potrivit Ecopolitic, după ce conducerea instituției a acționat în instanță Ministerul Cercetării și Digitalizării pentru că a fost trimis corpul de control al ministerului.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Am înțeles că sunt probleme, o să trimit și eu Corpul de Control al premierului la Poșta Română. Să mă dea în judecată, că am înțeles că a contestat Corpul de Control al ministrului Digitalizării”,a spus premierul Marcel Ciolacu, potrivit Ecopolitic

Reacția premierului Ciolacu vine după ce șefii Poștei Române au dat în judecată Ministerul Cercetării și al Digitalizării, după ce ministrul Bogdan Ivan a trimis Corpul de Control la instituție, în urma unor scandaluri.

1.000 de angajați concediați la începutul anului 

Poșta Română anunța în luna ianuarie că va concedia 1.000 de oameni, care pot opta însă pentru a rămâne pe alte funcții în administrația centrală sau în operațional. 

Anunțul a fost făcut atunci de directorul general la prezentarea noii flote de mașini.

  "În procesul de restructurare pe care îl desfăşurăm acum intră toată administraţia centrală. Vorbim de, în jur, de 1.000 de oameni care vor intra în procesul de restructurare. Absolut toţi vor avea posibilitatea să rămână în cadrul companiei pe alte funcţii. Majoritatea pe funcţiile nou create din administraţia centrală, dar şi în operaţional", a precizat atunci Valentin Ştefan, care a participat la prezentarea noii flote de maşini achiziţionate de operatorul naţional de servicii poştale.  

Directorul Poștei Române a mai subliniat atunci că, atât timp cât va conduce Compania Naţională Poşta Română, va exista acest sistem de evaluare şi modificare a structurii organizatorice, considerând că este normal ca acolo unde lucrurile nu merg să se facă modificări. Mai mult, directorul general al companiei a precizat că este nedrept ca oamenii care muncesc să plătească salarii celor care nu reuşesc să producă.

Acolo unde nu avem suficientă forţă de muncă suntem selectivi să păstrăm doar contractele care aduc bani. De exemplu, contractul de citit contoare este o provocare logistică cu venituri bune, dar nu suficient de mari. Aşa că genul acesta de contracte nu va mai reprezenta o prioritate pentru companie decât dacă profitul din el va creşte semnificativ", a explicat sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite