Ciolacu: „România și Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană”. Ce spune despre lupta contra forțelor anti-democratice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD a transmis un mesaj de susținere pentru regimul din Rep. Moldova, cu prilejul adoptării rezoluției Adunării „Moldova Europeană”, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

Șeful PSD și președinta Rep. Moldova FOTO Facebook M.Ciolacu
Șeful PSD și președinta Rep. Moldova FOTO Facebook M.Ciolacu

Partidul Social Democrat salută mesajul puternic pro-european transmis de frații noștri din Republica Moldova și își afirmă susținerea pentru toate punctele menționate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. România și Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană, într-o comunitate fără frontiere, în care vom putea să construim mai departe legături ce nu vor mai putea fi niciodată puse sub semnul întrebării de forțele anti-democratice de la Est”, a precizat președintele Camerei Deputaților, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Calea europeană necesită eforturi, reformele ce trebuie realizate implică decizii, dar la finalul drumului vom fi mai aproape într-o Uniune care oferă garanția păcii și a unei șanse reale la dezvoltare. România va fi acolo pentru a susține Republica Moldova în tot acest proces și în realizarea obiectivelor menționate în rezoluția adoptată astăzi, și nu numai”, a mai punctat șeful PSD.

Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu a vorbit de discuțiile bilaterale. „În ultimele săptămâni m-am întâlnit și discutat cu numeroși reprezentanți ai autorităților de la Chișinău și i-am asigurat că așa cum am susținut realizarea reuniunii celor două Parlamente voi continua să mă implic pentru ca sprijinul României să fie tot mai consistent pentru că țara noastră reprezintă poarta de intrare pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a conchis șeful Camerei Deputaților.

Ce conține rezoluția adoptată la Chișinău

Rezoluția adoptată la Chișinău are mai mult revendicări pentru clasa politică, acestea fiind:

  1. Să modifice Constituția Republicii Moldova pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Această aspirație comună a cetățenilor trebuie îndeplinită de toți actorii politici din Republica Moldova.
  2. Să asigure cât mai rapid deschiderea negocierilor de aderare și să întărească instituțiile statului pentru a garanta aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
  3. Să asigure o transpunere rapidă a legislației europene prin implicarea specialiștilor din țările care au parcurs recent aceeași etapă de aderare, în special, din România. Să pregătească funcționarii publici, primarii, mediul academic, oamenii de afaceri pentru procesul de aderare la UE cu obiectivul de a crește capacitatea de absorbție a fondurilor europene și de a utiliza pe deplin beneficiile procesului de aderare în vederea modernizării țării.
  4. Să extindă contextul internațional al negocierilor pentru rezolvarea pașnică, definitivă a conflictului transnistrean și să folosească procesul de aderare la UE drept catalizator pentru creșterea bunăstării și nivelului de trai al cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană reintegrată.
  5. Să-și unească eforturile pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor și a ridica nivelul de trai la standardele europene și pentru modernizarea localităților, așa încât toți cetățenii să aibă acces la servicii și utilități de calitate, la nivel european.
  6. Să asigure interconectarea tuturor sistemelor de infrastructură la piața europeană – electric, de transport de gaze, rutier, feroviar, de comunicații – pentru a exclude orice tip de șantaj și a asigura independența Republicii Moldova de a se dezvolta liber și fără constrângeri.
  7. Să condamne cu fermitate războiul ilegal și inuman început de Rusia în Ucraina care subminează stabilitatea și afectează grav întreaga regiune, inclusiv Republica Moldova, și să ia o poziție clară împotriva persoanelor care au declanșat războiul, a celor declarate criminali de război de instituțiile internaționale și a celor care susțin războiul și participă la destabilizarea situației din regiune și din țara noastră.
PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite