Ciolacu, discuții privind creșterea investițiilor elvețiene în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu noul ambasador al Confederației Elvețiene în România, E.S. Massimo Baggi, care a menționat că o creștere a investițiilor elvețiene în România este un obiectiv important. Între domeniile de interes sunt cele privind tranziția verde, precum și cele de modernizare a sistemului feroviar.

„Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu noul ambasador al Confederației Elvețiene în România, E.S. Massimo Baggi. Prim-ministrul a apreciat colaborarea bilaterală excelentă și contribuția importantă a proiectelor finanțate din fonduri elvețiene la dezvoltarea României - securitate, stabilitate şi sprijin pentru reforme, mediu şi infrastructură, sectorul privat, dezvoltare umană şi socială”, a informat Guvernul României.

Potrivit sursei citate, „unul dintre principalele subiecte aflate pe agenda discuțiilor s-a referit la învățământul dual, domeniu de interes prioritar pentru ambele state. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța colaborării cu Elveția pentru extinderea învățământului dual și în regiunile mai puțin dezvoltate din nord-estul și sudul României”.

Ce spune ambasadorul Confederației Elvețiene în România 

În acest context, „ambasadorul Confederației Elvețiene în România a exprimat interesul deosebit al statului elvețian pentru învățământul vocațional, care poate oferi forță de muncă înalt calificată companiilor. Creșterea investițiilor elvețiene în România este un obiectiv important, a menționat ambasadorul Massimo Baggi, care a punctat determinarea Confederației Elvețiene de a avansa în topul investitorilor străini din România. Între domeniile de interes ale investitorilor elvețieni sunt proiectele sustenabile din punct de vedere climatic, care contribuie la tranziția verde, precum și cele de modernizare a sistemului feroviar”.

Cei doi înalți oficiali au convenit și asupra necesității unor eforturi conjugate în vederea reconstrucției Ucrainei, stat puternic afectat de agresiunea Federației Ruse pe teritoriul său.

Șeful Guvernului s-a întâlnit cu noul ambasador al Confederației Elvețiene în România FOTO Guvern
Șeful Guvernului s-a întâlnit cu noul ambasador al Confederației Elvețiene în România FOTO Guvern
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite