Ciolacu: „Ar fi cea mai mare greşeală ca această tragedie să fie politizată. E un moment în care toate forţele politice trebuie să se unească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, FOTO Eduard Enea
Marcel Ciolacu, FOTO Eduard Enea

Marcel Ciolacu a afirmat că în acest moment ar trebui ca toate forţele politice să se unească şi să semneze un pact pentru sănătate. Liderul PSD a adăugat că ar fi o mare greşeală ca tragedia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ să fie politizat. El a spus că trebuie să ştim care este bugetul care va fi alocat în domeniul sănătăţii.

„Cred că mai mult de atâta. Cred că în acest moment, dacă dorim să depăşim această criză sanitară, categoric trebuie făcut un pact între formaţiunile politice, un pact pentru sănătate, un pact pe viaţă. Tot sistemul sanitar e supraaglomerat şi oriunde în ţară în acest moment se poate întâmpla tragedia de la Piatra Neamţ, pentru că toată lumea încearcă să salveze vieţi, toată lumea împrovizează ca să pună mai multe paturi la ATI”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat duminică la Antena 3 dacă Guvernul ar trebui să demisioneze după ceea ce s-a întâmplat la SJU Neamţ.

Liderul social-democraţilor a adăugat că „nu ai dreptul, chiar din funcţia de premier, să dai elemente din anchetă”.

„Trebuie să aştepţi soluţia dată de procurori. Am înţeles că incendiul nu a fost în zona unde se făceau lucrări pentru a fi instalate mai multe paturi”, a mai spus Ciolacu. 

El a precizat că politicienii nu ar trebui să răspundă cu o încrâncenare politică, după incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ.

„Categoric că politicul se va implica, dar ar fi cea mai mare greşeală în acest moment ca această tragedie să fie politizată, mai ales după ce a făcut acel doctor erou. Noi politicienii să răspundem acum cu o încrâncenare politică ar fi cea mai mare greşeală. Cred că emomentul unui pact, de stabilire a unui buget, cum am stabilit pe Apărare. Cred că e un moment în care toate forţele politice să se unească şi să semneze acest pact, indiferent de patronaj, patronajul preşedintelui, şi să ştim ce buget va fi alocat sănătăţii, fiindcă altfel nu vom înainta”, a conchis preşedintele PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite