Cine sunt consilierii noilor euroaleşi. Cătălina Ştefănescu, persoană apropiată de Dragnea, va lucra pentru Terheş. 14 politicieni au un consilier comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarii români şi-au stabilit componenţa noilor cabinete, aceştia angajând fie oameni cu care au colaborat şi în trecut, fie preluând consilieri de la alţi euroaleşi, după cum arată analiza făcucută de romaniacurata.ro.

În analiza realizată de „România Curată“ se poate observa că o bună parte a consilierilor sunt persoane care au lucrat în trecut şi pentru alţi europarlamentari, uneori chiar din grupuri politice diferite, dar şi că există persoane care se ocupă în acelaşi timp ce activitatea a peste euroaleşi, cum e cazul lui Răzvan Hoinaru. 

Hoinaru este consilier pentru politicieni ca Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareş Bogdan, Daniel Buda, Cristian Buşoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Adina Vălean, Eugen Tomac, Lorant-Gyorgy Vincze şi Iuliu Winkler.

De asemenea, Cătălina Ştefănescu, fost deputat PSD de Teleorman în perioada 2012-2016, apropiată în trecut de Liviu Dragnea, Dan Şova şi Vlad Cosma, a fost angajată la cabinetul lui Chris Terheş, după ce în trecut a fost la cabinetul lui Andi Cristea.

Un „transfer“ de la o familie politică la alta a făcut şi Gheorghe Falcă, după ce a angajat-o pe Rodica Nazari, fostă consilieră a PSD-istului Doru Frunzulică. Şi eurodeputatul Cristian Ghinea l-a angajat pe Cosmin Daniel Cărbunaru, fost asistent al eurodeputatului Cătălin Ivan. 

Pe de altă parte, două dintre reprezentantele PSD, Carmen Avram şi Rovana Plumb, au angajat consilieri cu experienţă la Bruxelles care, în acelaşi timp au în comun faptul că s-au ocupat de relaţia cu China, ca reprezentanţi ai Parlamentului European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite