Cine sunt candidaţii USR-PLUS pentru primăriile din Bucureşti. Nume-surpriză la sectoarele 4 şi 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu sunt liderii Alianţei USR-_PLUS din Bucureşti. FOTO USR Bucureşti
Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu sunt liderii Alianţei USR-_PLUS din Bucureşti. FOTO USR Bucureşti

Alianţa USR-PLUS şi-a anunţat candidaţii pentru primăriile din Bucureşti. Cele mai cunoscute nume sunt cele ale candidaţilor de la sectoarele 1 şi 3, unde vor intra în cursă Clotilde Armand şi Ana Maria Ciceală, însă sunt şi nume-supriză.

Candidatul USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1 este Clotilde Armand, europarlamentar al USR care în 2016 a fost aproape de a ajunge edil, însă a pierdut la câteva sute de voturi. 

„Îi vom trimite acasă pe cei acum şi îi vom trimite în faţa Justiţiei pentru a răspunde pentru faptele lor”, a declarat Armand referitor la actuala administraţie de sector. 

Radu Mihaiu este candidat la Sectorul 2, acolo unde vrea să îi ia locul social-democratului Mihai Toader, un primar inexistent, principalul poltiician din această instituţie fiind viceprimarul Dan Cristian Popescu. „Primăria Sectorului 2 a fost prea mult timp scena şmenurilor, a combinaţiilor, a şpăgilor şi a şpăgarilor. Primăria Sectorului 2 şi resursele Sectorului 2 au fost, prea mult timp, drenate către interese private, în loc să fie folosite în folosul cetăţeanului. Pentru prea mult timp, Sectorul 2 a fost şi a rămas cel mai murdar sector din Capitală, cel mai poluat, cu cel mai puţin spaţiu verde şi cel mai aglomerat. E timpul să redăm Sectorul 2 cetăţenilor“, a declarat Radu MIhaiu.

Ana Maria Ciceală, unul dintre consilierele USR din CGMB cele mai active, va intra în cursa pentru Primăria Sectorului 3. Deşi este un candidat puternic, Ciceală are o misiune grea, în condiţiile în care Robert Negoiţă, primarul în funcţie, are o intenţie de vot de peste 40%, potrivit sondajelor. Ciceală l-a acuzat pe Negoiţă că, pe modelul Firea, a înfiinţat companii. „Am reuşit să o opresc pe Gabriela Firea din drumul pentru înfiinţarea primăriei paralele şi voi reuşi să-l opresc şi pe Robert Negoiţă din drumul său spre un viitor mandat“, a afirmat Ana Ciceală.

Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 4 este Simona Spătaru. „După 30 de ani e nevoie să schimbăm foaia”, a declarat Spătaru, avocată care este membru al PLUS. „Îmi doresc să scăpăm Sectorul 4 de eticheta Sectorul clanurilor. Vom aduce în faţă toate contractele”. 

Alex Dimitriu este candidatul Alianşei USR-PLUS pentru Sectorul 5. Dimitriu vine din PLUS: „Toate ilegalităţile produse în Sectorul 5 sunt cauzate de feudalismul grosolan cu care este condusă administraţia Sectorului 5. Politicienii care sunt acum la putere nu au în gând interesul cetăţeanului, singurul lor gând este cum să evolueze financiar prin politică, cu alte cuvinte, să se căpătuiască prin politică. Îl anunţ pe primar că primarul nu este Gioconda, nu este un tablou care trebuie să fie pictat prin Sectorul 5, iar Sectorul 5 nu este muzeul lui, Sectorul 5 este al nostru, al populaţiei şi, atunci, Daniel Florea, tu trebuie să pleci acasă, trebuie să laşi administraţia pe mâini bune, pe mâini competente“.

La Sectorul 6 va candida Alexandru Gâdiuţă, consilier municipal la Sectorul 6. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite