Cezar Preda: „Ponta îşi arată ura faţă de patroni, chiaburi şi bogaţi de lux”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Democrat-liberalul Cezar Preda a explicat că noul Guvern a pecetluit soarta clasei de mijloc          FOTO Adevărul
Democrat-liberalul Cezar Preda a explicat că noul Guvern a pecetluit soarta clasei de mijloc          FOTO Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a afirmat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că noile prevederi ale Codului Fiscal arată „ura şi dispreţul Guvernului Ponta faţă de patroni, chiaburi şi bogaţi de lux”.

Preda a explicat că noul Guvern încearcă să îşi ţină promisiunile făcute în campanie prin suprataxarea mediului privat. „Aceste taxe nu lovesc în patroni sau în chiaburi, ci în cei care lucrează în mediul privat. Angajaţii suferă. Ei sunt cei care îşi vor pierde locurile de muncă şi vor deveni asistaţii social ai lui Ponta”, a mai spus Cezar Preda.

Democrat-liberalul a atras atenţia asupra faptului că la înainte de adoptarea noului Cod Fiscal şi a altor prevederi de natură economică nu au fost organizate dezbateri.

„Nu poţi da drumul unui Cod Fiscal fără o dezbatere serioasă. O discuţie cu sindicatele şi alta cu patronatele nu înseamnă dezbatere. Ei nu au discutat cu mediul de afaceri din România, i-au pus pur şi simplu la zid”, a afirmat Cezar Preda.

Referitor la raportul MCV, liderul PDL a spus că este un raport echilibrat, care reflectă faptul că CE a punctat atât lucrurile bune, cât şi lucrurile omise.

„Comisia Europeană a văzut şi ce am făcut şi ce n-am făcut, însă ce semnale dă acest Guvern socialist când îşi desemnează într-un municipiu reşedinţă de judeţ (n.r Slatina) un candidat condamnat definitiv?”, s-a întrebat, retoric, Preda.

Preda şi-a exprimat încă o dată loialitatea faţă de actualul preşedinte democrat-liberal, Vasile Blaga, pe care a subliniat că îl va susţine pentru un nou mandat.

„Vasile Blaga e un om care iubeşte partidul şi care a muncit. La orice critică eu voi răspunde întotdeauna că eu, Cezar Preda, îl susţin pe Vasile Blaga la candidatura sa pentru şefia partidului, pentru că da, va candida cu siguranţă”, a mai spus Cezar Preda.

De la 1 februarie, intră în vigoare noul Cod Fiscal care prevede impozitarea veniturilor din agricultură, noi taxe pentru companiile energetice şi impozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprinderilor. Tot din prima zi a lunii februarie, salariul minim creşte de la 700 de lei la 750 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite