Ce spune Marcel Boloş despre posibilitatea remanierii în cazul în care nu sunt realizate toate obiectivele din PNRR

0
0
Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene FOTO Guvernul României
Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene FOTO Guvernul României

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, Profit News TV, despre o remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor din PNRR, că având în vedere că discutăm de stabilitatea financiară a României şi de 10 miliarde de euro care trebuie să intre în conturile ţării noastre, nu crede că s-ar putea pune într-un alt mod problema, dar se declară optimist privind evoluţia PNRR.

„Sunt optimist – toţi colegii fac eforturi”, a spus ministrul Boloş, despre stadiul îndeplinirii jaloanelor, în contextul în care termenul limită este sfârşitul lunii iunie. Despre o posibilă remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor, ministrul a spus că, având în vedere că discutăm de stabilitatea financiară a României şi e 10 miliarde de euro care trebuie să intre în conturile României, nu crede că s-ar putea pune într-un alt mod problema şi din altă perspectivă, cu atât mult cu cât premierul conduce şedinţele comitetului interministerial.

„Nu cred că o astfel de oportunitate se va mai repeta în curând, un buget uriaş, de 80 de miliarde de euro şi să nu putem arăta generaţiilor viitoare că aşa arată România modernă. Premierul face analiza, trebuie să îi facem un raport privind stadiul îndeplinirii acestor jaloane. Aşa cum îl cunosc pe premier, va lua o decizie corectă şi înţeleaptă”, a afirmat ministrul.

Marcel Boloş a precizat că termenul limită pentru îndeplinirea a 27 de jaloane este finalul lunii iunie. „Suntem în faza în care aceste jaloane nu presupun eforturi care ţin de proiectele de infrastructură, unde nu e bine să aşteptăm deadline -urile”, a explicat Boloş, afirmând că are o relaţie bună cu ministrul Trasporturilor şi le asigură întregul suport. 

Boloş a menţionat că infrastructura de transport are cea mai mare complexitate şi, în calitate de coordonator de reformă, ministerul Transporturilor are aproape un sfert din bugetul alocat prin PNRR, 12,6 miliarde euro numai pentru infrastructura de transport.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite