Ce se întâmplă cu vizita în Ucraina a liderilor Parlamentului român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a a declarat, fiind întrebat despre vizita oficială la Kiev, pe care ar urma să o facă alături de liderul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, că „este o vizită care va fi la un moment dat”, arătând însă că detaliile cu privire la aceasta nu sunt încă cunoscute.

„Aşa cum am spus şi acum o săptămână, vă spun şi acum, vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi la un moment dat”, a declarat Florin Cîţu, fiind întrebat cum se va desfăşura vizita în Ucraina.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României, Marcel Ciolacu (Camera Deputaţilor) şi Florin Cîţu (Senat), au fost invitaţi să efectueze o vizită oficială în Ucraina. Vizita celor doi urmând să includă atât zone afectate de război, cât şi zone în care armata rusă a comis atrocităţi. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor ar putea susţine un discurs în Rada Supremă ucraineană. Social-democratul a precizat că vrea să îi asigure pe ucraineni că activitatea economică a ţării vecine va continua cu sprijinul României, permiţând ca mărfurile din Ucraina să tranziteze ţara noastră.

Ciolacu a mai declarat că vizita va cuprinde şi o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, iar şeful Senatului, Florin Cîţu, a subliniat că nu vrea să avanseze o dată, din motive de securitate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite